Jump to content

Alimentacija i ovrha


ehinus

Preporučene objave

Pozdrav

 

Htio bi da mi poslodavac direktno sa plaće skida alimentaciju tako da se ne moram s tim zamarati...e sad moje je pitanje ..pošto imam ovrhu ..kako to ide...prvo skida alimentaciju pa ovrhu ili prvo ovrhu pa alimentaciju...koji dokument trebam predati poslodavcu?

 

Zahvaljujem svima na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može li me tko uputiti? sinu se sprema ovrha za alimentaciju a prijavljen je na mojoj adresi i vlasnik sam stana, može li njegova ovrha obzirom da nema sredstava na koju bi se izvršila teretiti mene? hvala

 

Njegova ovrha ne može teretiti vašu nekretninu ni vaš račun. Ali bi ovršitelj mogao doći u stan plijeniti stvari pod pretpostavkom da su njegove. U tom slučaju situacija bude pomalo konfuzna - morate dokazivati da su sve vrijedne stvari u stanu vaša imovina osim osobne imovine sina.

 

Majka djeteta može neovisno od ovoga tražiti da vi kao baka plaćate određeni iznos alimentacije za unuku, ako vaš sin ne plaća. Ali ta obaveza nastaje tek kada se sudskim putem definira i ne primjenjuje se retrogradno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav ehinus

U mom slučaju bivši suprug je dostavio riješenje o rastavi sa navedenim iznosom alimentacije na obračun placa,i djeci je već sljedeći mjesec bila uplaćena.Alimentacija mora biti namirena prva

 

ako je tako super...znaci samo u firmu odnesem odluku i oni po toj odluci mi skidaju sa plaće? nadam se da je tako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija