Jump to content

Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa


vekica

Preporučene objave

Pozdrav,

Situacija je slijedeća: prijavila sam se na natječaj za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (stažiranje) koji je zaključen dana 01.06.2016. Tada je još bio na snazi ZOR iz 2014. po kojem svi imaju pravo na stažiranje ukoliko su 1 mjesec prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje bez obzira na dob. Odluku o kandidatima bolnica u koju sam se prijavila (poslodavac) donio je 20.06.2016.

No, 23.06.2016. je stupio na snagu novi ZOR prema kojem na stručno osposobljavanje imaju pravo samo osobe do 29 godina starosti.

15.07.2016. Zavod za zapošljavanje je zaprimio moju prijavu od Poslodavca (tako mi je rečeno od strane referenta koji je donosio ocjenu o mojoj podobnosti), te donio NEGATIVNU ocjenu o mom zapošljavanju zbog toga što ne zadovoljavam uvijet godina (starija sam od 30 godina).

Moje pitanje je: da li je to legalno donesena odluka, budući da je u trenutku zaključenja natječaja bio na snazi stari ZOR, i to sam postavila i referentu na Zavodu, na što je on odgovorio da su od Ministarstva dobili naputak da sve prijave koje stignu na Zavod od 23.06.2016. riješavaju po novom ZOR-u. No ne bi li trebalo riješavati prema Zakonu koji je bio na snazi u trenutku zaključenja natječaja, ili u trenutku sastavljanja liste kandidata. Nije moja krivnja, niti obveza dostaviti Zavodu prijavu za posao, ja sam sve uvijetenatječaja imala ispunjene u trenutku predavanja svoje prijave.

Što mogu učiniti?

Hvala, pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija