Jump to content

Vidjanje unuka od strane bake


Anteh

Preporučene objave

Ovako, muz mi je umro prije par mjeseci i s njim imam trogodisnjeg sina. Medjutim, sa svekrvom sam u katastrofalnim odnosima. Dozvoljavam joj vidjanje unuka, cak stovise dovodim ga k njoj i vodi ona njega svugdje, ponekad i prespavamo. Problem je u tome sto se meni kao majci ne svidja nacin na koji ona postupa prema njemu, npr.pusi pres njim, sopa ga slatkisima, daje mu da bulji u tv, laptop itd. Nedavno je nasa svadja eksalirala i ona mi je rekla da ce sudski traziti da on vikendima bude kod nje ali naravno bez mene. Mene zanima da li je takvo sto uopce moguce? Ja ne zelim da moj sin bude bez mene, mislim nisam posesivna majka, ali jednostavno ne zelim da on spava negdje a da ja nisam pored njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da joj ne dozvolite da ga viđa, bilo bi osnovano sudskim putem tražiti ostvarivanje osobnih odnosa s unukom. Budući da su susreti redoviti, ona u svakom slučaju može pokrenuti postupak, ali ne vjerujem da će sud odrediti ostvarivanje osobnih odnosa na način da je unuk vikendima kod bake.

 

Odluke u takvim stvarima su obično susreti i druženja par sati tjedno, a ne cijelim vikendima. Tih par sati tjedno je i primjereno za odnos bake i unuka.

 

Dakle, ako sudskim putem bude tražila ostvarivanje osobnih odnosa na način da dijete bude kod nje vikendima, ne vjerujem da će to i dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija