Jump to content

Sporno etažiranje


anonimno

Preporučene objave

S još jednom osobom ravnopravni sam suvlasnik čestice zemlje od cca 2000 m2 u građevinskoj zoni i na njoj izgrađene kuće s garažom i pomoćnim objektima. Napominjem da kuća, garaža i objekti nemaju lokacijsku ni građevinsku dozvolu, iako su ucrtani i uvedeni u katastar i zemljišnik. Namjera mi je drugu stranu isplatiti za njenu polovinu ustupanjem druge nekretnine i novčano (pa onda legalizirati građevine), ali ova se protivi isplati i traži etažiranje kuće te podjelu čestice, što meni opet ne odgovara. Htio bih znati je li uopće moguće etažirati nelegalni objekt i kolike su moje šanse u sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na hitrom odgovoru. Dakle, ako sam dobro shvatio, moguće je etažirati bespravno sagrađenu kuću ukoliko se oba vlasnika slažu (ali zemljišna parcela na kojoj je izgrađena mora ostati zajednička). No, što je sa situacijom u kojoj se jedan vlasnik (konkretno, ja) etažiranju protivi? Kako mi se čini, ova pat pozicija može potrajati godinama. (Znam da inzistiranje na pat poziciji može izgledati kao glupost i ucjena, no radi se o vrijednoj obiteljskoj čestici zemlje, koja bi stvarnom podjelom i etažiranjem izgubila na vrijednosti, pogotovo što druga strana odbija razgovor, a naumila je s vremenom prodati svoj dio trećoj strani.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija