Jump to content

310BrRp

Korisnik
 • Broj objava

  57
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

310BrRp je zadnji put osvojio dan svibanj 5 2016

310BrRp objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O 310BrRp

 • Rang
  Iskusan
 1. Otkaz - koja vrsta - radi naknade sa zavoda

  Najbolje ti je, odi na burzu pa njih pitaj. Mislim da je "poslovno uvjetovani"
 2. Dugovi i ovrhe

  MissCherryweather ; još uvijek nam niste razjasnili tko je davatelj sredstava, kome duguju novce, po kojoj pravnoj osnovi? Kredit kode banke ili su nešto potpisali kamatarima? Imaju li jamce? Ako je kredit kod banke, situacija je prilično jasna. Oni trebaju nastaviti plaćanja koliko mogu. Banka sa time neće biti zadovoljna i pokrenuti će ovrhu na njihovu nekretninu. Vjerojatno će samo upisati založno pravo. Na ostavinskoj, ukoliko dugovi premašuju njihovu imovinu, morate se odreći nasljedstva i time vas ne terete niti njihova dugovanja. Banka može, nakon ovrhe, pokrenuti civilnu diobu kuće i podjelu sredstava koja bi dobila dražbi. Ali to nije brz postupak i do tada svakako imate još mogućnosti....
 3. Povratnici iz USA - porezna

  Obratite pozornost na prihodovanje iz USA, npr. mirovinu. Tu bi trebalo prijaviti na poreznoj godišnjoj kartici (PK) i taj priljev novca će porezna tretirati kao prihod i na njega razrezati porez. Zato jer USA i RH nemaju ugovor kao npr. RH sa Auss, DE i sl. USA vas svakako prati kao njenog državljana i prvo što će vam hrvatske banke napraviti jest da će tražiti od vas USA ID Nr. jer to od njih USA zahtjeva i RH je potpisnik toga sporazuma. Dakle, ako na vašem računu u RH ima velikih priljeva, porezna u USA to vidi. Za stan i auto, kupite ih gotovinom, to nije problem. Novac normalno prebacite sa svog USA računa u svoj RH račun (da ne nosite baš gotovinu jer to nije dozvoljeno) ili unovčite ček u nekoj banci i to je to.
 4. Dugovi i ovrhe

  Kako u svojim iskazima niste dovoljno jasni, a situacija vam je zasigurno neugodna i potrebna je žurna odluka, svakako potražite odvjetnika. Ovdje je osnovno pitanje, čega gu vlasnici ovršenici (dužnici)? Jer, eventualni ovrhovoditelji mogu teretiti samo njih (i jamce) i njihovu imovinu. Tko je suvlasnik nekretnine? Ako banka uđe u suvlasništvo, može tražiti civilnu diobu.
 5. Razvrgnuće suvlasničke zajednice

  Kako ja vidim, gospodin je vlasnik predmetne u kuće u određenom omjeru. Činjenicu da je kući povećana vrijednost vašim ulaganjima treba dokazati na sudu. On je suvlasnik sadašnje nekretnine. Mislim da vam predstoji poziv za sudjelovanje u održavanju, tužba za zaštitu vlastitog ulaganja, potraživanja omjera iznosa utrošenoga ali ne starijih od 5 godina, utvrđivanje povećanja vrijednosti nekretnine te pravednija razdioba suvlasništva (omjera), procjena nekretnine, a na kraju, možda, civilna dioba.
 6. revizija presude na vrhovnom sudu

  Osoba koja je kupila stan, kupila ga je u povjerenju u zemljišne knjige i time je taj postupak zatvoren. Eventualno, u slučaju da VS prihvati zahtjev za reviziju i donese pravorijek koji je suprotan odluci ŽS, te u ponovljenom postupku OS i ŽS donesu odluku suprotnu sadašnjoj, protu stranka ima pravo potraživati od vas namirenje štete u novome postupku.
 7. isplata dobiti j.d.o.o.

  Jednostavno. Uzme novac ili kao gotovinu ili si isplati na žiro račun. Treba obratiti pažnju na knjiženje. Knjigovodstvo taj iznos mora knjižiti kao dobit. Na potrebe firme. Pitanje nije jasno. Pitanje je kasnijeg knjiženja koje je po godišnjem obračunu. Kao pozajmica nije baš u redu da firma pozajmljuje bez ugovora i kamata. NE! Teoretski može. trgovina vas u tome neće priječiti. Kasnije je problem pravdanja tih računa. Imate li poslovni prostor u vlasništvu direktora?
×