Jump to content

Vodomjeri_zgrade?


fango

Preporučene objave

Molim savjet oko slijedeceg, trenutno je u visestambenoj zgradi u tijeku ugradnja vlastitih vodomjera, placanje do sada je vrseno po clanovima obitelji, prema izjavi predstavnika stanara i ovlastene firme za ugradnju tih istih satova naplata ce ici iskljucivo prema ocitanjima s tih vodomjera u stanovima, medjutim lokalni vodovod ima drugacije vidjenje, racuni ce ici po stvarnoj potrosnji u stanu, ali svaka razlika u ocitanju s zajednickog brojila i tog osobnog ce se kao i prije dijeliti po "svim" clanovima obitelji na liniji .. ovo "svim" je vrlo maglovito objasnjeno to jest ne zna se da li "svim" preostalim clanovima koji nisu ugradili vodomjere ili opet svim zajedno kao i prije. Vodovod kao da ni sam ne zna kako se ponasati u slucajevima da je pola zgrade uvelo vodomjere, a pola nije, a s obzirom da je to kod nas novost, nemamo dovoljno informacija da li ici na ugradnju vodomjera ili ne, jer ako ce se opet sva razlika potrosnje vrsiti na sve clanove domacinstva (plus ocitanje, plus bazdarenja), svrha ugradnje je upitna. Imam osjecaj da ti racuni nece biti nista manji nego do sada, iako je do sad vodovod vrlo nonsalantno ocitavao te zajednicke vodomjere "povremeno" pa je potrosnja po liniji bila gotovo uvijek 100 kubika, kao da nam se navike potrosnje po sezoni nikad ne mijenjaju niti da se mijenja broj clanova domacinstava, a isto se uredno prijavljuje predstavniku stanara koji to ne azurira.

Ima li tko kakve pouzdane informacije iz vlastitih iskustava o gore narecenom?


hvala
Darko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebalo bi biti ovako:

- ako je pola zgrade uvelo vodomjere po stanovima onda ce se njima naplacivati ono sto je ocitano na tim njihovim vodomjerima, a drugoj polovici stanara ako je potrosnja normalna-uobicajna ono sto se ocita na glavnom vodomjeru i kad se od tog ocitanja oduzme zbroj ocitanja od vodomjera po stanovima, ono sto preostane od ocitanja sa glavnog vodomjera rasporedit ce se po osobama na onu polovicu stanova koji nisu ugradili vodomjere po stanovima.

U slucaju da je ocitanje sa glavnog vodomjera enormno od uobicajnog ( ako je pukla cijev iza glavnog vodomjera prema zgradi ili u zgradi) onda ce se od tog ocitanog iznosa sa glavnog vodomjera oduzeti zbroj ocitanja sa vodomjera po stanovima, a na preostali dio usporedit ce se uobicajna potrosnja za neki period i taj dio uobicajne potrosnje ce platiti oni koji nisu ugradili vodomjere po stanovima a na onu razliku od uobicajne potrosnje zbog pucanja cijevi i povecane potrosnje podjelit ce se na sve stanove prema broju osoba u stanu. Sto je i pravedno.

Nadam se da sam bio razumljiv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija