Jump to content

Razvod


Mama213

Preporučene objave

Procedura oko razvoda braka, pošto imate mlt. dijete, Vam je sljedeća:

1. Javite se nadležnom CZSS radi pokretanja postupka obveznog savjetovanja prije razvoda braka i obiteljske medijacije,

U postupku obveznog savjetovanjja prije razvoda braka, upoznaje se Vas i  supruga sa posljedicama razvoda pošto imate mlt. dijete i pokušava vas se usmjeriti na potpisivanje Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom, 

Ako se uspijete dogovoriti sastavljate Plan o zajedničkoj skrbi za mlt. dijete, imate obrazac koji popunite, zajednički potpišete, te, u izvanparničnom postupku, predajete sudu na provjeru koliko je u interesu djeteta, i usvajanje kako bi dobio svojstvo ovršne isprave (obvezujući za oba roditelja)

Ako se u tom postupku ne uspijete dogovoriti i sačiniti plan, prelazi se na postupak obiteljske medijacije, koji postupak nije obvezan, ali ako imate namjeru podnijeti Tužbu za razvod braka dužni ste barem jednom biti prisutni na njemu.

U tom postupku medijator (posebno osposobljena osoba iz CZSS), posreduje između Vas i supruga i pokušava Vas navesti na dogovor i potpisivanje Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom, no ako se ni tada ne uspijete dogovoriti i sačiniti plan, od strane CZSS dobivate zapisnik koji Vam je temelj za podnošenje Tužbe za razvod braka sa mlt. djetetom koji Vam vrijedi šest mjeseci, te pokrećete Tužbom sudski postupku za razvod braka i donnošenje odluke o skrbništvu nad mlt. djetetom.

2. U sudskom postupku dijete dobiva posebnog i privremenog skrbnika koji u postupku brani dobrobit i intrrese djeteta 

U postupku sud, uz pomoć djelatnika CZSS, zajedno sa privremenim skrbnikom djeteta, utvrđuje sve činjenice (provodi se socijalna anamneza i provjera oba roditelja za dobivanje skrbništva nad djetetom), te na temelju tako utvrđenog činjeničnog stanja donosi Presudu o razvodu braka, kao i odluku o skrbništvom nad mlt. dijetetom, koja odluka je sastavni dio Presude (odluka s kojim roditeljom će dijete nastaviti živjeti, način i vrijeme kontakata djeteta i roditelja s kojim dijete neće živjeti i plaćanje uzdržavanja roditelju s kojim dijete neće živjeti) i to Vam je to.

Uglavnom, prvi korak Vam je javljanje u CZSS.... Sretno..!

 

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija