Jump to content

spor oko alimentacije od 1994.!!!!!!!!


anonimno

Preporučene objave

Moja majka ostavila je mene, dvije sestrae i oca jos 1992. godine i odselila u Nizozemsku gdje je ubrzo dobila posao u bolinici kao pedijatar. Od tada (1994.) vodimo sudski spor protiv nje zbog alimentacije. Naime, ona, odnosno njena odvjetnica, niti na jednom ročištu nije htjela reći točnu svotu njenih primanja, a glupa (da oprostite) sutkinja nikako da odredi barem postotak koji mora biti vise od 10 % po djetetu. Trenutačno ona samoinicijativno šalje za sve tri zajedno oko 6 % svoje place. U medjuvremenu je rodila jos dvoje djece, pa sam svjesna da ce ukupna svota biti manja. Ali moj otac je samohran, a ona svoju djecu izdržava sa nevjenčanim mužem koji također ima pozamašna primanja. Molim vas, pomozite mi nekim savjetom.!

Da li je moguće sluca zbog zastare dati na Ustavni sud i koja je procedura?

Ako se dodjeli nekekav postotak, hoće li ona morati platiti zaostatke?

Puno hvala, T.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je podići tužbu zbog nepoštivanja Razumnog roka za donošenje odluke!

Ista tužba se podnosi Ustavnom sudu Republike Hrvatske! Dobije se cca 10.000 kn po osobi koja je tužitelj - za konkretne odluke pogledaj straicu Ustavnog suda RH - imaju presuda, no važno je da se da i nalog u kojem roku se odluka mora donijeti!

 

Pored toga, ako govorite strane jezike, možete lako putem ove mreže saznati mnogo toga u Nizozemskoj, po i podatke o plaći i prijava lokalnom Centru za socijalnu skrb, o pitanjima djece i uzdržavanja su prilično osjetljivi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija