Jump to content
IT46

Porodiljni i istek ugovora na određeno

Preporučene objave

Poštovani, potpisujem treći uzastopni ugovor na godinu dana (prošireni opseg posla), kod istog poslodavca, bez prekida. Prema Zakonu o radu nakon tri godine bez prekida poslodavac bi me trebao zaposliti na neodređeno? A što s time ako u vrijeme isteka tog trećeg ugovora na godinu dana budem na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći ili na porodiljnom? Imam li ikakva prava, obzirom na tri godine neprekinutog rada ili bi se zbog potencijalne trudnoće moglo dogoditi da ne mogu potpisati drugi ugovor kada ovaj istekne? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru! 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 8 sati , IT46 je napisao:

Imam li ikakva prava, obzirom na tri godine neprekinutog rada ili bi se zbog potencijalne trudnoće moglo dogoditi da ne mogu potpisati drugi ugovor kada ovaj istekne?

Ugovor o radu iznimno se može sklopiti na određeno vrijeme, ali samo za zasnivanje radnog odnosa čiji je prestanak unaprijed utvrđen rokom, izvršenjem nekakvog posla ili nastupanjem određenog događaja. I to je kod Vas slučaj tj. prošireni opseg posla. Tako da je ovo dopušteno i znači da nakon tri godine ovaj ugovor o rad na određeno vrijeme ne prelazi u ugovor o radu na neodređeno. Po isteku ugovora, ovisi o poslodavcu da li će Vas ponovno zaposliti po novom ugovoru o radu. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×