Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bergi345

inspekcija rada-posljedice

Preporučene objave

Poštovani,

u firmu u kojoj radim došla je inspekcija rada. Ono što ja znam je da je plaća u toj firmi neredovita, da neredovito uplaćuju zdravstveno i poreze i doprinose i da firma ima dugove. Zanima me koje su moguće posljedice za firmu s obzirom na ovo što sam navela? Jel moguće da inspekcija rada privremeno zatvori firmu i u kojim uvjetima bi se to moglo dogoditi? I, ukoliko bi se firma privremeno zatvorila, u kakvom bih ja statusu bila? Trenutno sam zaposlena po ugovoru o radu na određeno vrijeme.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kada inspekcija rada utvrdi nezakonito postupanje za koje je predviđeno donošenje upravne mjere, tada inspektor rada poslodavcu rješenjem naređuje otklanjanje utvrđene nepravilnosti u određenom roku, a ako tako ne postupi inspektor rada može rješenjem zabraniti rad.

Ako se utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjen prekršaj ili kazneno djelo, inspekcija rada dužna je poduzeti propisane prekršajne mjere (izreći novčanu kaznu, izdati prekršajni nalog, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu).

I kada inspekcija rada utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, tada podnosi prijavu državnom odvjetništvu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×