Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Kiki.78

Smicalice na poslu

Preporučene objave

Poštovani, prije nekoliko dana, točnije u prošli četvrtak u firmi gdje radim kao voditelj financija pronađen mi je "propust" zbog neizvršene uplate koja je greška banke. Dobila sam usmenu opomenu pred otkaz. Do tada sam radila sve besprijekorno svoj posao, ali su mi u zadnje vrijeme od strane direktorice rađene smicalice i mobing. Kada sam došla kući i rekla suprugu šta se dogodilo on je otišao porazgovarati sa direktoricom i tu je nastao nered i njega je odvela policija. Ja sam u petak još prije imala dogovoren 1 dan godišnjeg pa nisam došla na posao, ali sam i otvorila bolovanje zbog situacije sa suprugom, pritvor, sudac.... U petak mi je ugašen poslovni mobitel, ukinite šifre na posl. emailu. Kada sam došla u ponedjeljak na posao jer sam mislila da ću moći odraditi, stol mi je bio počišćen, na kompjuter mi je postavljena lozinka i uzet ormarić sa posl. papirima i kada je mobitelom javljeno direktorici da sam došla na radno mjesto, ( nje nije bilo tamo), došao je zaštitar. Mene je to uznemirilo, ali sam mirno napustila radno mjesto,  ostavila papire o otvaranju bolovanja i otišla. 

Molim vas pomoć, što mi je raditi, kome se obratiti. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, dostavljena mi je odluka o izvanrednom otkazu 13.08.a odjavljena sam 16.08. Bolovanje mi ne vrijedi jer nije profesionalne prirode pa mi se može dati izvanredni otkaz i dok sam na bolovanju. Navedeno je gubitak povjerenja u djelatnicu. Savjetovala sam se sa odvjetnicom. Ali sam odustala od bilo kakve procedure i pokretanja zahtjeva za zaštitu radničkih prava. Sada samo pitam, imam li pravo na isplatu srazmjernog godišnjeg odmora od 2019.g. kojeg nisam iskoristila. Po rješenju iz 2018 sam imala 30 dana. Ove godine rješenje nisam ni dobila. Da li mi se računa 30/12×7mj ili 20/12×7mj. Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×