Jump to content

Mirovinski fond HRVI


nikpraskaton

Preporučene objave

Evo ti par pitanja i odgovora koje REGOS tumači:

 

-Kako će se moći podići novac s osobnog računa?

 

Nakon dobivanja rješenja o umirovljenju svaka će osoba trebati odabrati mirovinsko osiguravajuće društvo i prijaviti ga REGOS -u. Potom REGOS daje nalog mirovinskom fondu u kojem je štedjela ta osoba da novac s osiguranikova osobnog računa prebaci u izabrano mirovinsko osiguravajuće društvo, na temelju kojeg će ono isplaćivati mjesečni iznos mirovine. Dakle, novac se ne može podići prije odlaska u mirovinu.

 

-Što je s invalidskim mirovinama?

 

Osiguranici koji su osigurani i u drugom stupu imati pravo na dvije invalidske mirovine: jednu iz prvog stupa i jednu iz drugog. S obzirom da se u invalidsku mirovinu najčešće mora poći i mnogo prije ispunjenog radnog staža, u nekim se slučajevima može dogoditi da (zbog kratkog vremena štednje u mirovinskom fondu) mirovina iz drugog stupa bude jako mala. Zato, radi zaštite interesa osiguranika, zakon predviđa i mogućnost da se u takvim slučajevima novac s osobnog računa prebaci u Državnu riznicu i tako ostvari povoljnija mirovina samo iz prvog stupa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pazi otišao sam 3.4.2006.godine u mirovinu i dobio sam takav odgovor da ne mogu dobiti svoj novac sa računa koji sam u tom trenutku imao oko 25 - 30 tisuća,a odgovrili su mi da ne mogu dobiti zato što nisam imao 5 godina u tom fondu ...kako to sad rješiti odnosno jel mi ta lova faktički nedostupna ..ima li neko novo možda rješenje kako ipak dobiti tu lovu....hvala......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija