Jump to content

POTVRDA O IMOVNOM STANJU- HITNO!!!!!!


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas, ako mi netko moze odgovoriti...naime, trebala bih nabaviti potvrdu o imovnom stanju, tocnije u kojoj bi bilo navedeno da nemam apsolutno nista u svom privatnom vlasnistvu, naime, zivim kod roditelja, ali sam i podstanar u Zg, prijeti mi ovrha i naravno da ne bih htjela da se ono sto su moji roditelji stekli svojim radom nadje na popisu...buduci da je vlasnistvo na pokretninama tesko dokazati, tj, na koji nacin bih ja mogla dokazati da ih ja nisam stekla, mada je evidentno da nemam primanja, i da nikad nisam bila zaposlena da bih ista mogla steci pa ni nekretnine-sto je ipak lakse dokazati.

Dakle, na osnovu cega mogu u Opcini dobiti takvu potvrdu? Treba mi hitno, buduci da moram poslat prigovor u roku 8 dana, za sto se nadam da se ne uracunava neradni dan u taj rok.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potvrdu o imovnom stanju izdaje porezna uprava prema mjestu prebivališta(na osobnoj iskaznici). Za samo izdavanje se ne plaća ništa. Rok ti teče od prvog slijedećeg dana nakon primitka, ako ti zadnji dan roka pada na neradni dan možeš i u idući radni dan podnijeti prigovor. Pazi prigovor prema Ovršnom zakonu mora biti obrazložen što znači da samo formalno osporavaj sve navode iz prigovora i traži da ovrhovoditelj dostavi ORIGINALNE ANALITIČKE KARTICE na kojima temelji svoje potraživanje. Vjerovali ili ne osobno sam uspio a ovom šemom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa da, meni nedostaje nekoliko podataka u rjesenju, spominju se zatezne kamate, ali nemam ukupni iznos dugovanja na temelju tih kamata.

Morala sam zvati opcinski sud da uopce saznam koliko primjeraka moram slati, takodjer nisam imala priliku ni uloziti zalbu na presudu, istina, da sam se odselila tad, ali ako su me sad locirali nakon 3 godine, to je njihov problem, nije mi data prilika da reagiram.... Ne znam ,napisat cu bilo sta, hvala na savjetu :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

napiši :1) Ovrha radi ostvarenja novčane tražbine ne može se provesti na stvarima i pravima koja su nužna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba ovršenika i osoba koje je on po zakonu dužan uzdržavati ili za obavljenje samostalne djelatnosti koja je ovršenikov glavni izvor sredstava za život

 

 

) Na prijedlog ovršenika sud će, ako ovršenik učini vjerojatnim da bi provedbom ovrhe pretrpio nenadoknadivu ili teško nadoknadivu štetu, u potpunosti ili djelomice odgoditi ovrhu ako je protiv pravomoćnoga rješenja donesenoga u ovršnom postupku podignut zahtjev za zaštitu zakonitosti.

(2) Na prijedlog ovršenika sud može, ako ovršenik učini vjerojatnim da bi provedbom ovrhe trpio nenadoknadivu ili teško nadoknadivu štetu, ili ako učini vjerojatnim da je to potrebno da bi se spriječilo nasilje, u potpunosti ili djelomice odgoditi ovrhu:

 

imaš to sve u ovršnom zakonu na poslovnom forumu.ja samo poštom sve riješavam...drito na suca

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija