Jump to content

Vraćanje na posao


anonimno

Preporučene objave

Na općinskom sudu otkaz mi je proglašen nedopuštenim, presuda glasi da se smatra da radni odnos nije prestao i da me se treba vratiti na posao u roku od osam dana.

 

presudu je potvrdio i Županijski sud, što znači da je postala pravomočna, kamo idem po klauzulu pravomočnosti. Što činim ako me poslodavac ne vrati na posao.

Povrat plaća nije mi presuđen jer je odvjetnica zaboravila u spis dostaviti specifikaciju potraživanja.

Kako pokrečem novi spor za potraživanje plaća? Mogu li tražiti i naknadu štete od odvjetnika koji me nemarom oštetio za poveći iznos, rečeno mi je da je zastara potraživanja i da mogu tražiti plače samo 3 godine u natrag a ovaj spor trajao je 3 godine i 7 mjeseci, znači gubim sedam plača i moram ponovo pokrenuti tužbu, te godinama čekati ponovo rješenje novog spora

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar stvarno nitko ništa ne zna o ovoj temi? Kako od poslodavca na najučinkovitiji način tražiti da poštuje pravomočnu sudsku presudu i vrati ma na posao? Što napraviti s potraživanjem zaostalih plaća koje je odbijeno zbog nedostavljene specifikacfije plaća? (a prosjek plaća bio je u spisu) Kako je u tom slučaju sa zastarom potraživanja? Odvjetnika baš ne mogu pitati jer sam zbog njega izgubila pravo na naknadu.

 

Očajna i suicidna :pint:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. vraćanje na posao

Ako poslodavac ne vrati radnika na posao dobrovoljno preostaje mogućnost ovrhe. Prijedlog za ovrhu podnosi sa u roku od 30 dana od pravomoćnosti (od kada vam je dostavljena presuda Županijskog suda).

2. potraživanje naknade plaće

"odvjetnica je u spis zaboravila dostaviti specifikaciju plaće"

"prosjek plaće je bio u spisu"

Da li uopće istaknut tužbeni zahtjev na naknadu plaće od dana prestanka radnog odnosa, uz zahtjev za utvrđenjem otkaza nedopuštenim i zahtjeva za vraćanjem na posao? Što točno piše u sudskoj odluci kojom se odbija tužbeni zahtjev koji glasi na isplatu naknade plaće?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u tužbenom zahtjevu piše:

I. utvrđuje se da izvanredni otkaz nije dopušten te da radni odnos nije prestao (skraćeno)

 

II. nalaže se da se tužiteljca vrati na posao u roku od 8 dana KAO I DA JOJ SE NAKNADI PLAĆA ZA RAZDOBLJE OD 11.12.2001. PA DO POVRATKA NA POSAO

 

Presuda glasi:

 

Usvaja se tužbeni zahtjev TOČKA I

 

II. Odbija se točka 2 uz obrazloženje

 

TUŽITELJICA JE ODBIJENA S DIJELOM KOJIM TRAŽI NAKNADU PLAĆE IZ RAZLOGA ŠTO U TIJEKU POSTUPKA NIJE DOSTAVILA DOKUMENTACIJU NA KOJOJ TAJ DIO ZAHTJEVA TEMELJI

 

Moram napomenuti da je sutkinja na zadnjoj raspravi u očaju rekla Pa gospođo zašto niste dostavili specifikaciju a ja na žalost nisam imala pojma o čemu se radi, moja odvjetnica nije bila prisutna na toj raspravi niti me taj dan popodne uputila što mi je činiti dalje.

 

Molim hitno odgovor da znam što sada, MOLOM, MOLIM više stvarno ne znam koga da pitam

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-ili je odvjetnica propustila odrediti tužbeni zahtjev na temelju prosjeka plaća (trebalo je podneskom tražiti da sud naloži tuženiku da plati iznos X s zakonskim kamatama od dana Z, iznos Y s kamatama od dana W…itd)

ili sutkinja nešto "brlja":

"TUŽITELJICA JE ODBIJENA S DIJELOM KOJIM TRAŽI NAKNADU PLAĆE IZ RAZLOGA ŠTO U TIJEKU POSTUPKA NIJE DOSTAVILA DOKUMENTACIJU NA KOJOJ TAJ DIO ZAHTJEVA TEMELJI" Zašto ovako ako je "prosjek plaće je bio u spisu", tj. dostavljene su neke platne liste. Mislim da obično sud naloži tuženiku (poslodavcu) da dostavi podatke o plaći tužitelja. Ako je dokaz na kojoj se temelji zahtjev (podaci o plaći) bio dostavljen onda ovo nije dobro obrazloženje.

-istina je da potraživanja iz radnog odnosa zastarijevaju za 3 godine

-nažalost, morat ćete podnijeti novu tužbu, ali bi postupak trebao ići brže jer je već pravomoćnom presudom utvrđena nedopuštenost otkaza

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija