Jump to content

papirnati brak


anonimno

Preporučene objave

Zanima me kako pravno mogu dokazati nepostojanje bračne zajednice ukoliko druga strana ne pristaje na razvod braka, a to je jedini način na koji se trenutno mogu razvesti? Imamo četveromjesečnog sina. Postoji i sumnja da ja nisam biološki otac djeteta. Na jednom od prijašnjh postova sam pročitao da ne mogu podnijeti tužbu dok dijete nema godinu dana. Supruga već gotovo godinu dana živi kod svojih roditelja, otkad sam saznao za njenu nevjeru. Ne želi pristati na sporazumni razvod braka i tvrdi da nikako ne mogu dokazati da ne živimo zajedno jer će njeni roditelji posvjedočiti u njenu korist. Ja se ne želim pomiriti s njom jer ne želim živjeti s osobom koja je izigrala moje povjerenje (nije ni prvi put). Ona u svakom slučaju ne želi pristati na razvod, naročito nakon što sam joj rekao da sam nedavno započeo vezu sa drugom ženom. Kako da dokažem da sam u „papirnatom“ braku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko kaze da i vi ne mozete dovesti svjedoke da NE zivite zajedno.

 

Ocinstvo isto tako mozete potvrditi ili opovrgnuti, ako ste sigurni da dijete nije vase.

 

Morat cete pricekati ( bar tako mislim) da dijete navrsi godinu dana, pa podnijeti zahtjev za rastavu braka u CZSR, proci proces mirenja, pa kad dobijete papire od njih ( naravno morate ih oboje potpisati) onda tek mozete ici s tuzbom na sud .

Na zalost to je tako, jer imate malodobno dijete.

 

Da li je supruga otisla svojevoljno kod roditelja ili je to bila vasa zelja?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Supruga je otišla jer je to bila moja želja, ali mislim da je računala na to da ću se predomisliti i da je to samo privremeno, jer se već pokušala vratiti u stan, no u međuvremenu sam promijenio bravu. Naglašavam da smo podstanari, tako da je nisam izbacio iz zajedničkog stana i ima slobodu da dođe i odnese svoje stvari kad želi, mada ni to nije učinila unatoč mojim željama. Želio bih se rastati što je moguće prije, dižem kredit za stan i ne želim da on bude svrstan u kategoriju bračne stečevine jer ću ga sam otplaćivati. Za očinstvo nisam siguran, to će se naknadno utvrditi. Stambeno pitanje moram hitno riješiti, a suprugu ne mogu tražiti da potpiše ugovor kojim bi se stan tretirao kao moja osobna imovina jer joj to nimalo nije u interesu. Zar nije moguće podnesti zahtjev za razvod ako se dokaže prestanak bračne zajednice, a dijete je mlađe od godinu dana? Ako je, da li je potebno da su oba supružnika suglasna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija