Jump to content

prijava poreza na dohodak


ivap

Preporučene objave

poštovani, imam dva pitanja.

1. ako je osoba cijelu 2007. godinu bila na bolovanju, želi prijaviti porez na dohodak jer zeli iskoristiti olakšicu za račune od specijalističkih pregleda i dodatnog osiguranja treba li joj kakva potvrda od HZZO o njihovim isplatama za bolovanje? treba li se ta potvrda tražiti ili oni sami šalju?

2. Žena mi je 1.7.2007. počela raditi. do tada je primala 1000 sa biroa, da li treba kakva potvrda iz zavoda za zapošljavanje o primljenim sredstvima za povrat poreza?

hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ako je osobacijelu godinu bila na bolovanju preko 42 dana tada joj isplatitielj nije niti obračunavao i plaćao porez. Prema tome nema na osnovu čega tražiti pvorat poreza koji nije uplaćen. Uostalom, poslodavac je dužan dostaviit IP obrazac pa ćwete vidjeti da li je porez uplaćivan!

Neovisno od vašeg slučaja, a vezano za potvrde napominjem da ćete od osiguravajućeg društva kod koejga uplaćuje dobrovoljno zdravstveno osiguranje do kraja mjeseca siječnja 2008. godine obvezno dobiti potvrdu o uplatama.

A što se tiče specijalističkih pregleda račune ste trebali prikupljati u tijeku godine s tim da na tom računu mora stajati ime i prezime te JMBG osobe. U protivnom račun nije valjan.

2. Ako je tijekom godine primala potvrdu sa HZZ-a potrebno ju je dostaviit uz obrazac DOH

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani, vezano uz pitanje da li treba potvrda sa Zavoda za Zapošljavanje ako je osoba primala naknadu 3 mjeseca.

evo skupljamo papire za povrat poreza na dohodak, no knjigovođa kaže da da nam ne treba nikakva potvrda sa zavoda za zapošljavanje jer se radilo o isplačenim naknadama te se potvrda ne mora priložiti uz obrazac DOH. Knjigovođa nosi papire u poreznu ne bi baš voljeli da nam vrate papire kao nepotpune, i bez te potvrde ima puno hodanja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija