Jump to content

Nasljedstvo tužba


anonimno

Preporučene objave

Otac mi je umro, a ja sam njegova ćerka, te sam jedino ja bila na ostavinskoj i sama sve naslijedila (jer je otac bio razveden od majke). Otac je sahranjen, a imao je besplatan lijes i pogreb (platio je MORH). Četiri godine nakon smrti tuži me ženska osoba (nije uspjela dokazati izvanbracnu vezu s pokojnim ocem) koja je godinu dana živjela s ocem i u tužbi tvrdi da trebam platiti troškove hrane koja se pojela na večeri poslije pogreba a ona ju je platila i još traži kamate na iznos (iako nisam znala za račun sve do sada). Ja na sudu tvrdim da niti sam bila na toj veceri, vecera je bila nakon smrti pokojnika, a niti sam narucila veceru, niti potpisala (račun nije izdan meni), a niti su to bili nuzni troskovi za sahranu. Sudac mi je nakon jedne rasprave rekao da sam u pravu, ali i dalje vodi ročišta. Sve u svemu zvuci smijesno, zanima me na cemu jos mogu temeljiti svoje odbijanje da platim racun. To je kao da ja pijem u kafiću i onda tužim nekog prolaznika za račun.

Postoji li vrijeme zastare , jer je od kada je otac umro (od kada je bila večera) do dana kada sam primila tužbu prošlo tri-četiri godine. Imate li kakvu ideju za kamate koje traži ?

 

Hvala! Tanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija