Jump to content

Ugovorna zabrana utakmice


anonimno

Preporučene objave

Dragi svi, trebam savjet.

Naime, imam s firmom sklopljen Ugovor o obvezama, odgovornostima i pravima u obavljanju funkcija od posebnog značaja. Iako zvuči totalno cool, odmah padaju na pamet ogromne managerske plaće i ino, zapravo je jad i bijeda pogotovo kad se usporedi koliko te gaze.

No, mene zanima jedna stvar, a odnosi se na jedan članak koji glasi:

Ugovorna zabrana utakmice

Stručnjak se godinu dana ne smije zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnoj utakmici s Društvom, odnosno ne smije zasnovati bilo koji drugi zaposlenju sličan odnos. Stručnjak također ne smije sklapati poslove za svoj račun ili za račun treće osobe, ako se time takmiči s Društvom.

 

Stručnjak koji se zaposli u drugom Društvu ili zasnuje bilo koji drugi zaposlenju sličan odnos i time postupi protivno odredbi iz prethodnog stavka i protivno odredbama Pravilnika o radu, dužan je nadoknaditi štetu Društvu u visini od 5 mjesečnih netto plaća isplaćenih Stučnjaku. Kao osnovica za utvrđivanje visine plaće Stručnjaka, uzima se prosjek isplaćene netto plaće u posljednja 3 mjeseca.

 

Stručnjak nije vezan ugovornom zabranom utakmice u slučaju jednostranog raskida ugovora od strane Društva ili sporazumnog raskida ugovora, osim ako je iz ponašanja Stučnjaka očito da je takav raskid iniciran radi izbjegavanja ugovorne zabrane utakmice

 

Za vrijeme trajanja ugovorne zabrane utakmice Društvo se obvezuje Stručnjaku isplaćivati naknadu. Naknada će se isplaćivati u visini polovice mjesečne netto plaće koja je prosječno bila isplaćivana Stručnjaku u posljednja 3 mjeseca prije prestanka ovog Ekspertnog ugovora.

 

Ukoliko Stručnjak u razdoblju isplaćivanja naknade iz prethodnog stavka kod drugog poslodavca zasnuje radni odnos koji ne predstavlja tržišnu utakmicu, Stručnjak gubi pravo na isplaćivanje utvrđene naknade i svih poreza i doprinosa.

 

Društvo se oslobađa obveze plaćanja naknade iz prethodnog stavka ukoliko Stručnjaka u pismenom obliku izvijesti da odustaje od ugovorne zabrane utakmice.

 

To je to.

Zanimaju me 3 pitanja:

1. Da li u slučaju davanja otkaza (jednostranog s moje strane) imam pravo na pola plaće sljedećih 12 mjeseci ukoliko se ne zaposlim?

2. Ukoliko dam otkaz i imam pravo na pola plaće, da li me mogu preveslati tako da mi naknadno uruče pismenu obavijest da odustaju od ugovorne zabrane utakmice?

3. Obzirom da u ugovoru imam definiranu brutto plaću i isplaćuje mi se netto plaća, koliko bi zapravo iznosila ta polovica plaće, odnosno na čiji teret bi se plaćali doprinosi i porezi?

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija