Jump to content

Svaki tjedan rebalans jedan


fikus

Preporučene objave

Privredna situacija u ovoj državi, koju ja zovem Trulabija, je dosegla, čini mi se, svoju kulminaciju nelikvidnosti i proračunskog deficita sa enormnim vanjskim inozemnim dugom, te je ulazak u "deveti krug" pakla započeo prelaskom države i cjelog jednog naroda preko Rijeke Akheronte i susret sa velikim sucem Minosom!

 

Dakle, ovim rebalansom nam se uskraćuje slanje sms poruka i besplatni udžbenici za dijecu osnovnih i srednjih škola. Penzionerima se od ionako malih penzija uzima postotak za "spas Države Trulabije" i nagovješćuje novi rebalans za deset dana u kojem će se razmatrati dalje restrikcije u javnoj potrošnji. Ono što sam jednom proročki napisao o ukidanju mnogih javnih službi i centara, se čini mi se, ostvaruju. Gosp. bivši ministar prosvjete i obrazovanja je njamio 200 mil kuna (zahtjevi studenata za besplatno studiranje - nemoguća misija), a predsjednik vlade se lagodno i bez grižnje savjesti za situaciju u koju je ostavio svoj vlastiti narod, vozika svojom skupocjenom jahtom (koji mu je isto tako kupio ovaj narod) po cijelom Jadranu. Veliki Minos nam ipak presuđuje mulj i vatru kroz koju će proći ova država i ovaj narod i to bez povratne karte, ali šta sa ovim velikim bossovima - "domoljupcima" koji su, držeći se desnom rukom za srce, sisu ili za nešto drugo, ogulili ovaj narod do kostiju? Svaki puta kada dođem na www.portal.hr naiđem na natpise o nekom "domoljupcu" koji je pronevjerio toliko i toliko kuna. Mislim da je to zasluga naroda koji su se borili za ovu "slobodu i nezavisnost", pa sada radnici, umirovljenici, branitelji moraju koristiti šatore i svakojake raznorazne rekvizite da iskamče bar neka svoja prava koja su nekada imali u Državi Bimboslaviji! Tužno, da ne može biti tužnije i treba danas na Tv-u "Nedjeljom u 2" poslušati prof. Kulića, kojega ja izuzetno cijenim kao izuzetnog ekonomistu, o razmjerima neviđene pljačke koja se dogodila na ovim prostorima, pozdrav

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I danas me Prof. dr: Kulić oduševio bistrinom uma i čistim argumentiranim stavom o stanju u kojem se nalazi Republika Trulabija. Ovdje se na vidjelo pokazao sav moralni pad jednog društva i vrtoglavo onom sinusoidom na ploči, užasni sunovrat jedne promašene ekonomske (rekao bih pljačkaške mafiokratske politike) koji se dešava na ovim prostorima. Užasna je spoznaja da su kulturološke vrijednosti jednog naroda kolonijalizirane od strane zapadnog kapitala i ekonomskih moćnika i da smo praktički okupirana zemlja bez ikakvog dostojanstva i odlučivanja u bilo čemu. Ova deterministička politička oligarhija koja je još uvijek na vlasti, nepovratno ulazi u svoj posljednji marš prema katastrofi. "Svaki polupismeni građanin ove zemlje zna da smo blizu kraha": govori prof. Kulić i sva zebnja oko njegovog govora i misli obuzima nas obične smrtnike koji žive u ovoj državi u samrtnom hropcu, do neviđene tjeskobe, ili kako to neki ovdje komentiraju moj nastup: "manične paranoje", što je još jedan pokazatelj da se još nezna u potpunosti istina o razmjerima katastrofe na ovim prostorima. Novčana valuta KUNA nije valuta koja je proistekla iz vrijednosti proizvodnje i gotovog proizvoda, već tranzicijska valuta koja je direktivom zapadnog kapitala nametnuta svojom "vrijednošću", kako bi se uništio bilo kakav oblik proizvodnje i stvaranja viška vrijednosti na bazi gotovog proizvoda. Tako je stvoren model za stimulaciju nekontroliranog uvoza i odljeva kapitala iz naše zemlje koje je ionako osiromašeno neviđenom pljačkom nacionalnog dobra i domaćeg kapitala.

Što ću reći svome sinu kada naraste i kada bude gotov čovjek? Vjerojatno ću mu morati objasniti da smo kolonijalizirana zemlja bez ikakve perspektive i da će morati svoju sreću, prema svojoj mudrosti potražiti u nekoj sretnijoj zemlji. Evo moje impresije u kafe baru uz kavu i jedan gemišt... Pozdrav,

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija