Jump to content

TUŽNA


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje!

Prije pola godine umrla mi je teta u Italiji, koja nije imala dijece već devet nećaka. Uvijek je govorila da će nakon njene smrti sve u njnom vlasništvu ostvaviti nećacima i to svakome jednaki dio. Prije 10 godina dala mi je jedno pismo te je rekla da je to kopija njene oporuke, ali da je ne otvaramo dok ne bude potrebno. Međutim nakon sprovoda jedna nećakinja koja živi također u Italiji rekla nam je da je njoj tete ostavila polovicu, a nama 8 nećaka drugu polovicu. Prije nekoliko dana zvala nas je i obavijestila da je ona prodala nekretninu i da dođemo svakao po svoj dio novca. Zanima me zar u Italiji nema ostavinske rasprave na koju se pismeno pozovu svi nasljednici. Kako se može prodati nekretnina bez suglasnosti svih nasljednika te što da radim sa tim pismom kojeg mi je teta dala.

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U j....!!!

 

Ti imaš fakat veliki problem.

Prvo, uzmi odvjetnika. Ali ne nekog u RH jer to ti je jalov posao. Odi nekom tumaču za talijanski jezik pa se raspitaj kod njega kam bi te mogao uputiti.

 

Ostaje ti i upit, pismeni, talijanskoj ambasadi, pa kad ti ne odgovore nakon mjesec dana obrati se našem ministarstvu pravosuđa.

 

Sretno!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija