Jump to content

Parnica - nasljedno pravo


ranko_brk

Preporučene objave

Inače, koliko meni pada na pamet iz toga što si opisao, pretpostavljam da je stvar ovakva. Možda je neka ostavina (nekretnine / pokretnine ili N+P) pripala državi, odnosno gradu ili općini nakon što je ostavitelj umro bez nasljednika (kako zakonskih, tako i oporučnih). u tom slučaju će se u Narodnim novinama uputiti poziv da se jave osobe koje polažu polažu pravo na nasljeđivanje. naravno da tu postoje i određeni rokovi.. no, ako je ta imovina u vlasništvu nekoga od 1976., tu su istekli svi rokovi..i bojim se da tu nema pomoći..

no, možda se ne radi o tome, pa je svakako najbolje da OBJASNIŠ CIJELI SLUČAJ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj prapradjeda ostavio je mojem djedu i njegovoj sestri po 1/6 svojih nekretnina, oporukom iz 1906. Ostavina je provedena 1908. 1914 Kotarski sud šalje mojem pradjedu obavijest da za svoju djecu( moj djed i njegova sestra) plati pristojbu, kako bi dobio gruntovne izvatke. Posjedujem uvjerenje iz 1931 kojom se potvrđuje da je gruntovno preneseno na nasljednike. Osnovom tih dokumenata( i nekih drugih) zatražio sam zemljišno knjižne izvadak tj i preslike zemljišnih knjiga: - k. izvadak iz 2003 pod B-vlasnički list, kaže da je nekret5nina još uvijek uknjižena na prapradjeda. C-teretni list, osnovom Zakona O nacionalizaciji... pravo korištenja nekretnina uknjižena je u korist, dok nadležni organ ne donese rješenje o predaji nekretnine općini ili drugoj osobi, na moga prapradjeda. - proneđeno je da je nekretnina 1959. postala društveno vlasništvo temeljem rješenja Narodnog odbora. -1975. temeljem prijavnog lista sa nacrtom Zavoda za katastar i god. poslove dio nekretnine se poništava i utapa u drugu nekretninu. -danas je nekretnina upisana u posjedovni list drugih osoba mislim od 1976. - napominjem da nigdje nema zabilježena prodaja ili darivanje nekretnine.

Sugerirano mije pokretanje parnice za dokazivanje nasljednog prava prema dokumentaciji, za majku koja je sljednik po svom ocu.

Eto, postavljam sva "novinarska" pitanja u svezi parnice za majku. Hvala unaprijed za kvalitetne odgovore!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija