Jump to content

ECTS - molim pomoć/savjet


Ifaz

Preporučene objave

Bok! :-)

 

Molila bih pomoc oko tih ECTS bodova...ili da me uputite na neki link ako se vec tema obradila..

 

Završila sam stručni studij u trajanju od 3 godine i stekla 180 ECTS bodova, čime sam stekla naziv stručnog prvostupnika.

 

Nastavila bih studij tj. specijalistički diplomski stručni studij, koji može trajati 1 ili 2 godine i stječi 60 tj. 120 ECTS bodova i u oba slučaja se stječe naziv stručnog specijalista.

 

 

 

Moje pitanje je:

 

Ako nastavim školovanje na specijalističkom studiju u trajanju od 2 godine i steknem 120 bodova, što je ukupno 300 ECTS bodova (moga sveukupnog obrazovanja), da li se tih dodatnih specijalističkih 120 bodova više „cijeni“ od specijalističkih 60, tj. da li prilikom zapošljavanja ima razlika (bilo u Hrvatskoj ili Europi) ili se samo gleda titula tj. steknuti naziv.

 

Ustvari, koliko mi se isplati dvije godine studirati, ako za jednu godinu dobijem istu titulu?

Nejasnoca mi je to sto ECTS oznacava tezinu predmeta..sto znaci da steknutih 120 bodova ima ipak vecu tezinu od 60, normalno..Da li to igra ikakvu ulogu u poslu?

 

 

 

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da Vam duljina odnosno broj ects-a specijalistickog studija moze eventualno utjecati na dvije stvari: 1. potreba Vaseg usmjerenja, nisu sva usmjerenja jednako "teska" ... 2. kod mogucih prijenosa bodova na neka druga visoka ucilista u Hrvatskoj ili Europi, u skladu s bolonjskim sustavom, itd. ... no, ja stjecem dojam da Vas to ne zanima, nego namjeravati ici raditi.

 

Moje misljenje je da sam broj ects-a poslodavce ne zanima jer kao što i samo kažete, titula je ista ... nego bi ih mogao zanimati ovo ili ono usmjerenje koje ste vi zavrsili u sklopu tog specijalistickog studija a koje Vas više ili manje specijalizira za neko područje, neovisno o tome koliko ects-a nosi stjecanje titule nakon zavrsetka tog usmjerenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija