Jump to content

Žalba na natječaj u školi


lylette

Preporučene objave

Evo ja sam skupila nešto iskustva što se tiče natječaja u školi, pa možda pomogne. Prvo pogledaj što su ti točno poslali- da li se radi samo o obavijesti o odbijanju ili imaš rješenje. Ja sam dobila samo čistu obavijest (dopis)- natječaj taj i taj, nisu me primili, na prijedlog ravnatelja i uz suglasnost ŠO primili su tu i tu osobu- na kraju dopisa nije bilo upute o pravnom lijeku, dakle nisam imala nikakvu mogućnost žalbe. Dakle moraš imate rješenje na koje imaš pravo žalbe ( što mora biti navedeno), što pretpostavljam da moraš tražiti da ti pošalju. U školama se uglavnom zapošljava po sistemu- ravnatelj odredi koga se treba zaposliti, a ŠO potvrdi i kome uopće pada na pamet da se žali! :-) Ako možeš provjeri tko je zaposlen ( ime, prezime, kvalifikacije...), da li su doista primili osobu s obzirom na koju imaš prednost ili bolje kvalifikacije- budi sigurna prije nego digneš frku. Ovo za žalbu provjeri pa se možemo čuti na p.p ako ti treba pomoć oko pisanja jer treba više činjenica- i naravno dooobro paziti na rok! Moje iskustvo sa školom je da mi nije ostavljena mogućnost žalbe a cijeli slučaj sam prijavila Prosvjetnoj inspekciji- i to ti je jedna od opcija ( iako od njih nikakve koristi ), kao i slanje dopisa Ministarstvu. Eto, ako netko ima još savjeta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

crazyiura je napisao:

Puno je premao ovdje činjenica potrebnih za žalbu - ali prvo i najvažnije na što morate paziti je rok za žalbu! Kada ste točno primili odluku o izboru protiv koje bi se žalili?

 

Rok za žalbu prema ZOUP-u je 8 dana, a onda odgovarajuće tijelo mi mora odgovoriti u roku 15 dana od primitka. Jesam li u pravu? Ovdje se radi o tome da natječaj nije imao nikakve dodatne uvjete nego ja imam prednost pri zapošljavanju prema članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, kao i prednost prema članku 10. Zakona o profesinalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom (isto sam navela u zamolbi).Osoba koja je zaposlena ima par godina staža u prosvjeti ali nije invalid niti pripadnik nacionalne manjine.

 

yanni je napisao:

Dakle moraš imate rješenje na koje imaš pravo žalbe ( što mora biti navedeno), što pretpostavljam da moraš tražiti da ti pošalju.

Znači moram tražiti rješenje jer sam dobila samo obavijest da nisam zaposlena. Ono jedna rečenica.

 

yanni je napisao:

I još nešto bitno- što sam pretpostavila da si napravila- pozvati se u molbi na prednost koju imaš pri zapošljavanju i naravno poslati dokaz zajedno sa ostalim dokumentima.

Naravno da jesam pa kako bih inače imala pravo na žalbu ukoliko me ne prime.

 

Jel sad uopće vrijedi da se žalim, jer znam neke cure koje su pisale žalbe pa su ih zaposlili naknadno i poništili natječaj zbog nepravilnosti u odabiru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prema ZUP-u je žalbeni rok 15 dana ali pazite na točan datum prijema obavijesti (to treba utvrditi nedvojbeno!). nadalje, najbolje bi bilo da odete tamo i pregledate dokumentaciju primljene osobe - ne dajte se otpraviti riječima "sutra, slijed tjedan" itd, nego im recite da ste u žalbenom roku i da na to prema ZUP-u imate pravo (kao i na kopiranje svih relevantnih papira - napominjem, ne svih!).sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija