Jump to content

Sviranje u garaži


luka4321

Preporučene objave

Dobar dan!

Već sedam godina sviram sa bendom u kompleksu garaža izdvojenom od zgrada. Iako do sad nismo imali nikakvih problema, prije par dana nam je na vrata garaže pokucala policija (oko 8 sati navečer) i zapisala nas radi "remećenja javnog reda i mira" (nikakav zapisnik ili slično nismo dobili). Zanima me koji bi točno članak zakona regulirao ovu situaciju?

Svirali smo u privatnom objektu koji je izoliran, nisu bili kasni večernji ili noćni sati, što se garaže tiče imamo ugovor o unajmljivanju i potvrdu prema kojoj u kompleksu smijemo svirati do 22h, nije napravljeno nikakvo mjerenje buke, u isto vrijeme su u istom kompleksu garaža svirali i drugi bendovi...

 

Unaprijed hvala,

Luka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

Imam još par pitanja... U članku se spominje "na javnoj mjestu". Garaža definitivno nije javna površina, već naš privatan prostor, koji je u sklopu garaža. Da li zakon svejedno vrijedi?

I kako se dokazuje da je glasnoća kojom sviramo "remećenje javnog reda i mira"? Da li se mogu tražiti neka mjerenja? Da li je samo subjektivno mišljenje policajca dovoljan dokaz?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav...

 

moj slucaj je sljedeći. imamo svoju garažu u kompleksu zgrade koja se nalazi ispod zemlje na -1. izolirano je al svejedno izlazi dio buke van u kompleks garaža. stanari su zvali policiju i policija je došla zapisala i rekla da još malo izoliramo garažu...mene zanima u slučaju da opet pozovu policiju šta nam mogu učiniti??? sigurno smo da je buka van garaže unutar zakonske odredbe i nikad ne sviramo poslje 22h...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija