Jump to content

Kazna za parking od strane komunalnog redara


Fiuman66

Preporučene objave

Poštovani,

trebao bi savjet.

 

Naime, svako jutro prilikom odlaska na posao parkiram na uobičajenom mjestu već godinu i pol; na lokaciji gdje se parking ne naplaćuje. U slučaju da mjesta nema, ili ako imam rizik od parkiranja "na divlje" da mi netko može pozvati pauka, parkiram na obližnju lokaciju gdje uredno plaćam parking SMSom.

Danas ujutro sam uparkirao na isto mjesto, koje se ne plaća, no vozilo nije bilo parkirano paralelno ni okomito, već nakoso; ali napominjem, nije smetalo apsolutno niti jednom automobilu tamo parkiranome iz razloga gore navedenog.

Nakon kraja radnog vremena dođem do automobila, dočeka me kazna gdje piše da je počinjen prekršaj iz članka 83. stavka 1. točka 3. i uplatnica od 300 kn (komunalno, ne policija); i uz nju još jedna uplatnica od 250 kn za "pokušaj premještanja *broj registracije*".

 

Kako se obraniti od ovoga? Pretpostavljam da nemam na temelju čega platiti 250 kn jer nisu napravili ništa. Vozilo maknuli nisu, oko moga vozila je bilo sve poluprazno u trenutku kada sam ja dosao, ocito je da su ljudi mogli izaći van sa parkinga bez ikakvih problema jer hvala bogu zivimo u drzavi gdje bi mi netko barem ostavio poruku na vjetrobranu sa raznim opisima moje majke. Na samoj "kazni" ne piše da postoji mogućnost žalbe.

 

Da li to ignorirati na temelju da kazna nije uručena pravilno jer mog potpisa nema nigdje, i da ako je bila zakačena za brisač je mogao bilo tko samo uzeti i baciti (djeca, netko treći), da li ići osobno u komunalno i suočiti se na licu mjesta, da li jednostavno ne platiti, objasniti da ne riskiram kaznu ako smetam nekome što dokazuje povremeno plaćanje dnevne karte na obližnjem parkingu ili što? Da ne spominjem da je rok uplate 3 dana, a plaća mi stiže tek za 20. U slučaju da se mora platiti, postoji li opcija plaćanja na rate; ili se plaćanje samo po sebi može izbjeći kroz neku rupu...

 

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom članku i stavku govori se o "3) na mjestu na kojem bi parkirano vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak nekom već parkiranom vozilu.".Obavijest o prekršaju je zakonski ok i ne treba potips vozača.Kad se kazna ne plati dobije se prekršajni nalog na kojieg se ima pravo žalbe.Može se otići u lokalni komunalac i vidjet sliku kako je parkirano vozilo smetalo drugim vozilima.Pokušaj dizanja je po čl.84 st.1 toč.8

"8) na mjestu na kojem bi parkirano vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak nekom već parkiranom vozilu i ispred kolnog ulaza u zgradu, garažu ili dvorište,

 

http://www.mup.hr/142.aspx

 

Pokušaj dizanja se naplaćuje po ovome- Odluka o načinu i postupcima premještanja

blokiranja i čuvanja nepropisno zaustavljenih, parkiranih i napuštenih vozila s javnih površina grada NN ili sličnog natpisa (ovisno o gradu).

 

Policija ili prometni redar ali ne i komunalni redar mogu naložit uklanjanje vozila

http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=7974

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"na mjestu na kojem bi parkirano vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak nekom već parkiranom vozilu i ispred kolnog ulaza u zgradu, garažu ili dvorište,

i U članku 84. stavku 1. točki 8. iza riječi: »dvorište,« dodaju se riječi: »ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima, odnosno u krugu od 3 m od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranta,«.

http://www.mup.hr/142.aspx

Ničeg navedenog nema niti 20m od mjesta mog parkiranog vozila.

Da ne pričamo o tome da je svako vozilo moglo izaći s parkinga. Mogu komotno nacrtati točnu situaciju ako bi pomoglo u uvid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nope. Da je bila situacija da moje vozilo smeta nekome bi uparkirao na mjesto za plaćanje; kao i inače; a mislim da se to da provjeriti u sustavu za naplatu parkinga.

Jedini slučaj može biti da je netko naknadno uparkirao kao "profesionalac" pa se mene tereti za to; u to ne mogu ulaziti jer sam narednih 8 sati bio na radnom mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija