Jump to content

Zatvaranje kredita bez naknade


maverick25

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Imam stambeni kredit koji bi htio refinancirati u kunski. Najveći problem mi predstavlja naknada za zatvaranje od 4%, koji bi htio izbjeći, a to mogu samo u jednom slučaju. Taj slučaj je članak 11a, stavak 6 Zakona o potrošačkom kreditiranju, koji kaže:

 

(6) Ako se uslijed promjene ugovorene promjenjive kamatne stope treba provesti povećanje kamatne stope, vjerovnik je dužan potrošaču dostaviti obavijest o takvom povećanju 15 dana prije njegove provedbe. U roku od tri mjeseca od primitka takve obavijesti, potrošač ima pravo na prijevremeno vraćanje kredita bez obveze plaćanja bilo kakve naknade vjerovniku uključujući i ugovorenu naknadu za raniji povrat kredita. U tom slučaju vjerovnik nema pravo na naknadu štete zbog ranijeg povrata.

 

Dakle, to je moguće ukoliko Euribor (uz koji mi je promjenjiva kamata vezana) naraste, ali on konstantno pada. Pala mi je napamet ideja da prestanem biti klijent banke te izazovem rast kamate, i onda uletim s refinanciranjem kredita.

 

Moje pitanje je, da li ću, s pravne strane gledajući, na taj način moći izbjeći plaćanje naknade za zatvaranje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija