Jump to content

Suđenje u razumnom roku


Elisalde

Preporučene objave

Poštovani, molio bih Vas, ukoliko mi možete odgovoriti na moje pitanje. Naime, tuženik u procesu podjele bračne stečevine. Proces traje već 10 godina i još uvijek nemam ni nepravomoćnu sudsku presudu. Slučaj trenutno vodi već 4. sutkinja. Nisam slao požurnice Sudu (smatram da su suci plaćeni za svoj posao i da ih građani ne moraju moliti da rade) niti sam na bilo koji način prouzročio otezanje postupka. Usto, svaka je od sutkinja detaljno bila upozorena i upoznata sa prirodom parničenja i mislim da je slučaj mogao biti riješen u 2 ročišta, a nije niti nakon 10 godina. Smatram da slučaj ne mogu izgubiti, no makar ishod i bio povoljan za mene, jesam i ostat ću nezadovoljan ponašanjem Suda i njegovim vođenjem postupka. Komu da se i u kojem trenutku žalim? Ustavnom sudu RH? Sudu za ljudska prava?

Najljepša hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovao sam Sudu i nisam od Predsjednika Suda tražio zaštitu. Znate li što mi preostaje ako to i ne učinim? A nakon 10 godina za to baš i ne vidim smisla. Dakle, pravomoćna presuda će, recimo, biti u moju korist, ali imat ću je tek nakon, uzmimo, 12 godina od početka procesa. Nezadovoljan sam i učinjena mi je nepopravljiva šteta, od nepotrebnih troškova do drugih šteta o kojima ne bih sada pisao. Što mogu u tom slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi korak vam je pisanje zahtjeva za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Zahtjev adresirate Predsjeniku suda koji odlučuje o vašem predmetu.

 

Zahtjev će biti prihvaćen i određen rok od 6 mjeseci da se predmet riješi, a nakon toga, ako ne bude riješen, pisat ćete zahtjev za isplatu pravične novčane naknade višem sudu. To za početak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija