Jump to content

Prodavanje proizvoda preko internet stranice


Dino Ned

Preporučene objave

Poštovani, cijenjeni i dragi forumaši,

 

dopustite mi, molim Vas, da Vam se obratim za jedan kratak savjet.

 

Naime, planiram otvoriti web stranicu putem koje bi prodavao jedan proizvod. Uzgred budi rečeno, otac mi radi u Austriji te bi on od tamošnjih ljekarni i ostalih farmaceutskih prodavaonica kupovao spomenuti proizvod(ali u večim količinama), potom bi ga autom dostavio meni u Zagreb, a ja bi zatim navedene proizvode preko web stranice prodavao po duplo višoj cijeni.Dakle, ne bih uvozio gore spomenuti proizvod na način kako to radi večina distributera, poduzeća i tvrtki u Hrvatskoj, već bih direktno preko svog oca dolazio do tog proizvoda. Nastavno na navedeno, zanima me slijedeće:

 

1) Trebam li otvoriti obrt ili trgovačko društvo ako bih htio prodavati proizvod preko interneta?

2) Ako da, moram li imati odgovarajući poslovni prostor, to jest, skladište za proizvod, ili mogu isti držati kod sebe doma? Ponavljam, riječ je o jednom jedinom proizvodu u večim količinama koji bi stao u jednu običnu kartonsku kutiju. Moram li, stoga, zbog jedne obične kartonske kutije unajmiti poslovni prostor?

 

Unaprijed Vam hvala na odgovoru! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. za obavljanje trgovačke, odnosno gospodarske djelatnosti morate na neki način imati društvo ili obrt koje bi obavljalo tu djelatnost.

2. možete registrirati sjedište društva ili obrta i na svojoj kućnoj adresi, mislim da nema zapreke da skladištite proizvod u svom prostoru.

 

Ipak, provjerite prije da se ne radi o proizvodu koji se u Hrvatskoj može prodavati samo putem ljekarni ili specijaliziranih prodavaonica i za što morate imati posebno odobrenje nadležnih tijela, i isto tako, uvoz radi prodaje podliježe carinjenju, otac ne bi smio krijumčariti taj proizvod preko granice, osobito ako se radi o proizvodu čiji je promet ograničen. Postoji razlog zašto većina distributera, poduzeća i tvrtki vrši uvoz upravo na način na koji to čine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija