Jump to content

Brisanje zemljišnoknjižnog upisa


Potter

Preporučene objave

Nakon smrti mog oca, koji je nasljedio neku imovinu u svom rodnom selu (Slavonsko brodska županija), te nekretnine su automatizmom poslije ostavine prepisane mami, sestri i meni. Mi nismo ništa potraživale osobno, javna bilježnica koja je vodila ostavinu uputila je upit u gruntovnicu i gruntovnica je prepisala ono što je bilo na mom ocu upisano, nakon smrti moje bake. Ispalo je da je dio tih nekretnina (neke oranice, šuma, livada) zapravo vlasništvo neke žene koja se isto zvala kao i moja baka (tamo davne 1946). Dotična se nikada nije udostojila podnijeti dokaze da se udala i da se zove drugačije, nego se njezin unuk sad sjetio kako je to njihovo. Kako mi pojma nemamo je li to njezino ili naše mi se nismo htjele miješati u priču. Gruntovnica je dotičnu pozvala da donese dokaze da je to njezino PRIJE nego su to prepisali nama, na što su oglušili. Nakon toga nam je putem advokata uputila zahtjev da nas tri odemo javnom bilježniku (o našem trošku) i darujemo joj to zemljište kako bi se ona na njega upisala ????!!! Na što sam ja poslala dopis kojim joj lijepo kažem da ako je njezino neka se slobono upiše ali ja nemam namjeru nikome ništa poklanjati. Sad na kraju priče nas je tužila (zapravo odvjetnik kojeg je angažirao unuk jer žena je prastara i staračkom je domu), i gle čuda sad odjednom ima neko rješenje iz 1946. da je to njezino i sad traži da joj mi platimo sudske troškove da ona to prepiše na sebe. HALLO !?? Što mi imamo s njezinom ljenošću što se od 1946. nije udostojila srediti svoje papire i što mi imamo s time što je gruntovnica to prenesla na nas kao posljedicu njezinog ne činjenja ništa kroz puste godine. Mi nismo tu zemlju niti tražile niti svojatale, i lijepo je bila pozvana od strane gruntovnice da se očituje prije upisa na nas. Što da mi sada radimo? Naravno da ne želim platiti ni kune za ono što ja nisam kriva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Potter je napisao:

Što da mi sada radimo?

ako vam nije do daljnjeg parničenja i stvaranja troškova,priznajte tužbeni zahtjev ili ako postoji obostrana volja da se nagodite pred sudom.

 

prije 9 sati , Potter je napisao:

Naravno da ne želim platiti ni kune za ono što ja nisam kriva

ukoliko pravomočnom odlukom izgubite spor,svi troškovi suprotne strane padaju na vas,i tad više nije pitanje da li Vi želite platiti,već jednostavno postoji nikakav izbor po vas,a to je da dragovoljno platite troškove utvrđene presudom ili prinudom kroz ovršni postupak,a što več za sobom povlači stvaranje novih troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija