Jump to content

Sudski polog


Joe99

Preporučene objave

Poštovani, majka je s ocem kroz postupak razvgnuća suvlasništva od suda dobila rješenje da se postupak pravomoćno riješio na način da isplati polovinu procijenjene vrijednosti ocu na sudski polog kako bi postala jedini vlasnik. S obzirom da je otac alkoholičar i višestruko osuđeni zlostavljač u obitelji, koji 10-ak godina ne plaća nikakve račune/troškove za tu nekretninu iako u njoj cijelo vrijeme živi (radi svega toga je i pokrenula sudski postupak), majka je plaćala većinu, ali neki koji nisu plaćani su sjeli njemu kao ovrha, ali se do sad nisu naplatili.

Ono što me zanima da li otac može podići taj novac sa sudskog pologa u gotovini ili je dužan prijaviti svoj račun u nekoj banci za isplatu, jer bi isplatom u gotovini ponovo izbjegao plaćanje ovrhe za troškove režija te nekretnine, a i za sve ostale troškove ovrha koje ima?

Prilično nevjerojatno mi zvuči da je to moguće ali nigdje ne mogu naći točnu informaciju o tome.

U Pravilniku o financijsko-materijalnom poslovanju sudova sa strankama: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_06_58_1489.html  u članku 18. točka 2 je navedeno: "Novac se isplaćuje putem Financijske agencije, banke ili pošte. Novac koji se nalazi na računu suda u banci isplaćuje se odgovarajućim nalogom."

Ali tu opet nije precizirano da li se radi o mogućnosti gotovinske isplate ili je obavezna isplata na njegov račun.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru! LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija