Jump to content

Prigovor na prijedlog za ovrhu - Parking


MirePire

Preporučene objave

Pozdrav ekipa,

dali bi netko bio toliko ljubazan da mi pošalje šprancu za prigovor na Prijedlog za ovrhu temeljem vjerodostojne isprave Radi 110,00 kn ( parking karta ) + sp, odnosno sada 686 kn. Ne želimo izbjeći plaćanje parkinga u iznosu od 110 kn i to smo platili kada smo primili prijedlog za ovrhu, međutim budući nismo zaprimili račun nismo ni znali da ga trebamo platiti. Radi toga se dogodio propust. Što mislite dali je ovo u redu i dali će proći ? Ako račun nije poslan preporučenom pošiljkom , mislim da se ne može dokazati da smo ga zaprimili ?

Hvala na pomoći :)

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , MirePire je napisao:

šprancu za prigovor na Prijedlog za ovrhu temeljem vjerodostojne isprave Radi 110,00 kn ( parking karta ) + sp, odnosno sada 686 kn.

Vjerujem da se u Vašem slučaju više ne radi o prijedlogu već o izdanom rješenju o ovrsi. Ukoliko ste platili glavnicu, računajte da će Vas još potraživati da platite i zatezne kamate na taj iznos. Ako se iznos od 686,00 kuna sastoji od dijela nastalih troškova postupka, a dio se odnosi na predvidive troškova postupka, onda ste uz ovu podmirenu glavnicu dužni platiti zatezne kamate na nju i samo ove nastale troškove postupka, dok se u tom slučaju predvidivi troškovi ne plaćaju.

prije 19 sati , MirePire je napisao:

Ne želimo izbjeći plaćanje parkinga u iznosu od 110 kn i to smo platili kada smo primili prijedlog za ovrhu, međutim budući nismo zaprimili račun nismo ni znali da ga trebamo platiti. Radi toga se dogodio propust.

U pravilu svaki grad koji vrši naplatu parkiranja na javnim parkiralištima ima svoju Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima i u takvim aktima je definirano što se smatra urednom dostavom dnevne karte i naloga za plaćanje dnevne karte. Najčešće je to regulirano na način, da je osoba koja je ovlaštena za nadzor nad parkiranjem je pričvršćuje ispod brisača vjetrobranskog stakla ili je uručuje osobno na zahtjev korisnika parkiranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija