Jump to content

Rastava braka


Anci66

Preporučene objave

Kakve dnevnice? Je li on bio u radnom odnosu kod Vas, ili u braku/izvanbračnoj zajednici? Molim Vas, nemojte nasjedati na to, ako mislite da nećete moći sami, angažirajte odvjetnika da Vas posavjetuje ili da u Vaše ime ispregovara s njime.

Dakle, u bračnu stečevinu pripada SAMO ono što su bračni drugovi stekli RADOM za vrijeme trajanja bračne zajednice. Nasljedstvo i darovi koje ste Vi dobili su Vaša vlastita imovina, kao i ono što je on stekao nasljeđivanjem i darovanjem. Ono što je utrošeno za potrebe bračne zajednice (špeceraj, režije, ljetovanja) je utrošeno na potrebe bračne zajednice i ne može se više vratiti (pa niste samo Vi jeli i trošili struju u Vašem braku, i on je!)

Ako je on od svojih osobnih novaca kupio automobil koji ste oboje koristili, primjerice, onda tu možda nešto ima. Ili ako on sam plaća i nastavlja plaćati kredit koji je podignut za potrebe bračne zajednice, i na to možda ima pravo. No sve je to pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda Vi imate tri problemska pitanja: Vaš razvod (sporazumno, tužbom), dogovor o skrbi nad djecom i plaćanjem uzdržavanja, te tek kao treći podjelu bračne stečevine. Jasno, ako biste se željeli riješiti supruga i njegovog inzistiranja, platite mu nešto na ime ulaganja u Vašu kuću, dajte mu auto, ali imate prečih problema koje morate dogovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija