Jump to content

Ovrha općenito na imovini


horvatzd

Preporučene objave

Bit ću kratak zanima me slijedeće, kada ovršni prijedlog od javnog bilježnika općenito na imovini postane pravomoćan, dali ovrhovoditelj na temelju tog rješenje može direktno ovršiti moje račune, dok ako želi raditi ovrhu na pokretninama mora sudu predložiti promjenu predmeta ovrhe sa dokazima da se nije uspio naplatiti putem računa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos jedna stvar dobio sam od suda odluku o obustavi ovrhe jer sve ide na parnicu medjutim u obrazlozenju se citira stari ovrsni zakon iako je ovrha od 25.1.2018 dali je to neka greska ili? Prilazem sporni dio pa molim ako netko zna nesto o tome.

20180627_195225.jpg

 

Sporno mi je ovo Narodne novine br, 112/12, 25/13, 93/14 i 55/16.

Naime nema onog dodatka NN 73/17 tj zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona a ovrha je pokrenuta debelo nakon stupanja na snagu novog ovršnog zakona.

 

Prilazem jos jedan primjer gdje je ovrha pocela nakon stupanja na snagu novog zakona ali sutkinja opet izostavlja u rijesenju ono 73/17 stvarno bih bio zahvalan ako netko nesto zna o tome20180628_004206.thumb.jpg.dc4619b2c0be92b5645959a74593a0a3.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Angazirao sam odvjetnika jutros, vidim da nitko ne odgovara ili ne zna ili ne želi nije bitno uglavnom imam odgovor pa ako netko ima  sličan problem neka zna. Radi se doista o pogresci suda ali koja ne može utjecati na parnični postupak, kontaktirao sam i odvjetničku kuću koja vodi proces koja je potvrdila da se proces vodi po novom zakonu te da su imali slične slučajeve ali da se uglavnom radi o nemarnosti sudova naime ostali su im stari obrasci po kojima pišu riješenja automatski istu stvar mi je potvrdio i moj odvjetnik ali ponavljam po ne utječe na proces eto ako netko ima sličan problem drago mi je da sam pomogao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogrešno navođenje numeracije izmjene i dopune zakona, ne može utjecati ni na parnični ni na ovršni postupak. Bitno je da se u radu primjenjuje zakon koji je bio na snazi u vrijeme pokretanja postupka, a za očite pogreške u pisanju može se temeljem čl. 342. Zakona o parničnom postupku, zatražiti ispravak (mada je to ovdje nepotrebno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija