Jump to content
injo14

Ugovor o radu storniran nakon potpisivanja

Preporučene objave

Poštovani, našao sam se u jednoj vrlo nezgodnoj situaciji. 

Naime, danas sam s poslodavcem (lokalna ustanova u kulturi) potpisao Ugovor o radu za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo. Nakon otprilike sat i pol vremena, zove me poslodavac i govori kako je došlo do komplikacija i da su ih iz HZZ-a obavijestili telefonskim putem da se svi ugovori o pripravništvu na teret državnog proračuna storniraju jer navodno nije postignut dogovor oko sufinanciranja između pojedinih ministarstava (kulture i rada). 

Otišao sam u regionalni ured HZZ-a gdje su mi to potvrdili te su također izjavili da su iz Središnjeg ureda dobili naputak, također telefonskim putem ?!?!?, da se svi ugovori o pripravništvu do daljnjeg storniraju.

Napominjem da je mjeru pripravništva HZZ za mene pozitivno ocijenio i poslao obavijest o pozitivnoj ocjeni regionalnom uredu. Nakon toga, regionalni ured je mome poslodavcu 3.7. poslao "Obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva za dodjelu državne potpore za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo i poziv na potpis ugovora".

Danas me je poslodavac pokušao prijaviti na HZMO putem Interneta, međutim, bez uspjeha. Razlog mi nije poznat. Kvaka je u tome da je HZZ-u potrebno dostaviti potpisani Ugovor o radu sklopljen sa poslodavcem kao i Dokaz o prijavi osoba u radni odnos na puno radno vrijeme HZMO-u (preslika potvrđene tiskanice M1-P ili obrazac eM1-P). Ukoliko se kompletna dokumentacija ne dostavi u roku, smatra se da je poslodavac odustao od Potpisa ugovora.

U Ugovoru o radu koji sam sklopio s poslodavcem stoji da je moj prvi radni dan ponedjeljak, 9.7. kada se ja u svakom slučaju namjeravam pojaviti na poslu. 

Molim Vas za savjet jer se meni ovo čini kao muljaža epskih razmjera.

Uređeno od injo14

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×