Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sign in to follow this  
freecycler

Nuzni dio na darovni ugovor; molim savjet

Preporučene objave

Otac mi je darovao stan prije 8 godina na temelju cega sam se upisao kao vlasnik 1/1. Sestra i on sklopili su u isto vrijeme ugovor o dozivotnom uzdrzavanju po kojemu ce njoj pripasti oceva kuca nakon njegove smrti. Sa sestrom se slabo razumijemo. Pitanje je da li ona moze nakon oceve smrti moze osporiti nas darovni ugovor i traziti svoj nuzni dio. Ako je to slucaj, da li to mogu izbjeci ako stan darujem svojoj kceri jos za njegovog zivota? Ako ne mogu da li mi je onda bolje da stan odmah prodam prije njegove smrti? Unaprijed zahvalan za savjet.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 20 minuta, freecycler je napisao:

da li to mogu izbjeci ako stan darujem svojoj kceri jos za njegovog zivota? Ako ne mogu da li mi je onda bolje da stan odmah prodam prije njegove smrti?

Raspolaganje darovanom nekretninom nemože umanjiti činjenicu da je ona vama darovana od strane ostavitelja,glede čega valja vidjeti odredbe čl.70 st.5 ZN.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×