Jump to content

Izvješće o obaveznom savjetovanju


309

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Doneseno je izvješće o provedenom obveznom savjetovanju koje vrijedi 6 mjeseci u tom roku sa tim rješenjem se treba ići na sud i podnesti tužba za rastavu braka.

Mene zanima da li tužbu može napisati i netko tko nije advokat?

A sada slijedi druga situacija:

U kontaktima sa suprugom i razgovoru dogovorili smo se da nebi išli na tužbu nego bi se sporazumno dogovorili za dobrobit djece.

Da li se sada može napisati plan roditeljske skrbi i to odnijeti na sud?

Suprug je voljan sporazumno djecu dati meni na skrb i odgoj pa da vidim kako je to kada samo jedan roditelj preuzima sva prava i odgovornosti za djecu. Ja se s tim djelom ne slažem jer ako je sporazumno onda se i prava i obaveze dijele podjednako.

Financijski će mi to biti teško kao podstanar sa dvoje djece i malom plaćom.

Bojim se da djeci neću moći omogučiti normalne potrebe djeteta.

U mjesec dana moram naći smještaj jer ako ne nađem onda će djecu odvesti u Czss pa da se oni brinu za njih ,tako mi je rekao.

U Poliklinici i u Czss su uvidjeli da on dosta loše postupa sa djecom,ne mislim na to da se ne brine,naprotiv,brine se dobro i ništa im ne fali osim mene. Puno djeci govori o majci kao bolesnoj i zlobnoj osobi koja je uništila obitelj i djecu, priča im nebitne stvari koje se djece ne tiču i ne trebaju znati. I iz tih pričanja jedno djete me zamrzilo,sada na poticaj psihijatrice sa Poliklinike uspostavljam kontakte sa djetetom i vidim da me ne mrzi samo je razočarana što sam otišla.

Uvidio je da i u Poliklinici i na Czss njegovo ponašanje ne prolazi,pa sada govori da oni neće njime manipulirati i govoriti kako da odgaja svoju djecu, tako da ne priznaje što će pisati u njihovim izvješćima.

Visinu alimentacije u planu možemo navesti koji želimo ili to sud odlučuje ako smatra da je taj iznos koji smo naveli premalen za potrebe djece?

Oprostite što gnjavim u u blagdansko vrijeme.

Btw.

želim svima korisnicima Legalisa blagoslovljen Božić i sretnu Novu Godinu!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plan zajedničke skrbi ste mogli i još uvijek možete sklopiti kod centra za socijalnu skrb, tada Vam izvješće o bezuspješno provedenom obveznom savjetovanju više neće niti trebati. 

Tužbu za razvod braka Vam može napisati i netko tko nije odvjetnik, da. Postoji tablica minimalnih potreba djeteta, i iz nje će sud iščitati koliki iznos uzdržavanja svakom djetetu pripada.

Ali nije to tako kako Vi i suprug zamišljate - sud će u postupku odrediti sljedeće:

1. da će djeca živjeti s jednim roditeljem,

2. da će s drugim održavati osobne odnose na način da će se družiti u određenim terminima i na praznicima (to je pravo djece koliko i roditelja i to se mora poštovati radi dobrobiti djece)

3. da će taj drugi plaćati uzdržavanje u određenom iznosu, ako su djeca maloljetna, najčešće na račun roditelja s kojim žive.

To što Vaš suprug priča da će on ostaviti djecu centru da se brine za njih, neće se dogoditi, to on Vas time plaši i prijeti Vam. Zašto, to je vaš međusobni odnos, ali da opterećujete djecu s vašim partnerskim odnosom, to mi se čini da je točno, i radi dobrobiti djece morate to oboje prestati činiti i ljudski se dogovoriti na koji ćete način zajedno podići tu djecu da budu dobri i sretni ljudi. To je vaš zajednički životni zadatak, pa bili vi u braku ili ne bili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija