Jump to content

TonyBob

Korisnik
  • Broj objava

    251
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je TonyBob objavio

  1. prije 7 sati , Lili5 je napisao:

    Poštovani 

    Da li je  roditelj koji mora plaćati alimentaciju (otac u ovom slučaju) dužan još platiti npr.polovicu ostalih troškova: troška vrtića, školske izlete, novu jaknu za zimu, lijekove, sportske aktivnosti ili majka to sve uz hranu i režije mora sama platiti? 

    Znači pitanje je tko mora, a ne tko želi. 

    Lp 

    Nije dužan. Njegova dobra volja.

  2. prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

    U tom slučaju nije u pitanju ovrha na novčanim sredstvima koju provodi FINA-a, iako je korisnik naveo da je ova ovrha u pitanju.

    Nije,da, ali ljudi ne razumiju pravne termine što je i razumljivo. Iz sadržaja teksta može se vidjeti o čemu se radi.

  3. prije 54 minuta, Leonardo1234 je napisao:

    Onda bi po tom trebao biti isplacen dug jer na zadnjoj platnoj listi ne pise ostatak dugovanja a inace je znalo pisati.

    Kolko inace traje da povuku ovrhu sa Fine?

    Hvala na odgovorima.

    Ovrha se povuče kada ovrhovoditelj javi fini da ovrhu makne. To zna biti brzo, par dana, a zna i potrajati dugo.
    Zovnite ih neka pošalju to čim prije. Kada fina to zaprimi, odblokirani ste isti dan.

  4. prije 1 sat , ZlatkaM je napisao:

    Super, hvala Vam na odgovoru. Ali blokada se negativno gleda u HROK-u te neću moći dobiti kredit idućih par godina, zar ne? Nadala sam se nekom refinanciranju kredita pa želim izbjeći blokadu s FINE.

    Da, blokada ostaje zapisana u HROKU-u. I svaka banka na to gleda kao nešto loše i umanjuje kreditnu sposobnost.
    Da li će vam neka banka odobriti kredit zbog toga ili ne ovisi o samoj banci, neke traže čisti HROK par mjeseci a neke i par godina, nema pravila, svaka ima svoje interne pravilnike. 

  5. Dana 13. 04. 2024. u 14:32, ZlatkaM je napisao:

    Nemam ništa na računima. Ako me jedan ovrhovoditelj blokira, što se događa s mojim kreditnim karticama, kreditima, prekoračenjem? Kako sam čula, sve se otkazuje i ide na prisilnu naplatu.

    Ne događa se ništa sve dok uredno pomirujete sve svoje ostale obveze.

    Primjer, ako vas netko blokira zbog neplaćenog računa, vi i dalje možete koristiti kreditnu karticu sve dok uredno podmirujete račune.
    Isto vrijedi i za kredit, pa neće vam nitko poslati kredit na naplatu/ovrhu ako ne kasnite i uredni ste u plaćanju.
    Jedino će vam ukinuti prekoračenje. 

  6. prije 9 sati , Kru je napisao:

    Pozdrav svima, 

    Zamolila bih za savjet u vezi neugodnih mirisa u određenom stanu u zgradi. Naime, u zgradi sam od 4 kata ukupno, a stan ispod mene je u najmu. Osoba koja je u tom stanu svakih par dana puši travu na balkonu i u stanu s otvorenim balkonskim vratima toliko da meni u stanu sve smrdi do idućeg dana (prekrivači na kauču, posteljina, zavjese, roba…), a o glavobolji zbog prodornog smrada nema smisla niti govoriti. U nekoliko navrata je opomenuta preko prozora, predstavnik stanara je javio gospođi koja posreduje u najmu (vlasnica stana ne živi u RH) da ju zamoli da ili prestane pušiti u stanu ili da zatvori prozore i vrata kada puši travu, zvonilo joj se na vrata u dva navrata u vrijeme kada je sve smrdilo iz tog stana (ne otvara vrata tada makar je u stanu jer se vidi svijetlo sa balkona)… Molim vas bez odgovora u tipu da zatvorim prozore jer zrak u stanu treba cirkulirati, i smrad ne dopire iz mojeg stana. Ako ja nisam osoba koja svojim postupcima šteti drugim stanarima onda smatram da nije na meni da trpim zagušljivi zrak uslijed zatvaranja svojih prozora zbog drugih stanara. Stanarka spomenutog stana je predstavniku stanara jednom dala odgovor da nije ona pušila i zasmrdila nego joj je došao kolega koji je zapalio, a drugi put da neće više. S obzirom da se to ponavlja kroz već punih godinu dana, svakih par dana, unatoč upozorenjima i molbama da zatvori prozore i balkon ako misli pušiti nešto što toliko smrdi, kome se požaliti ako predstavnik stanara ne riješava problem do kraja? Kontakt od vlasnice stana nemam da ju zamolim da traži od najmoprimke obzirnost prema ostalim stanarima u zgradi. Postoji li netko kome se obratiti da se tome stane na kraj? 

    Unaprijed hvala,

    K.

    Prijaviti policiji da se u stanu učestalo konzumiraju zabranjena opojna sredstva.

  7. prije 32 minuta, Nala23 je napisao:

    Situacija je takva da imam ovrhe i pod blokadom sam. 

    Sada se ukazala prilika za kupnju nekretnine, ali neznam je li je moguce podignuti kredit da bi se zatvorile ovrhe, a u isto vrijeme i kredit za nekretninu. 

     

    Skoro pa nikako, banke ne žele dati mali nenamjenski kredit blokiranima, jedino uz jako siguran posao i jamca, za ovako velike iznose skroz sumnjam.

  8. prije 1 sat , branislav.t je napisao:

    Poštovani

    Osoba koja ima uvečani djećji doplatak i osobnu invalidninu 4 stupanj intektualne poteškoće te 2 stupanj kronične  da li će imat pravo na ikluzivni dodatak 

    Te smatram da ne bi trebalo bit između 4 i 5 razine jer su one manje od prve 3 razine

    Sve to se ukida i postojati će SAMO inkluzivni dodatak. Tako da ako sada imate neka prava, imati ćete ih i dalje ali će se zvati drugačije, objedinjeno kroz jedno ime "inkluzivni dodatak".

  9. prije 3 sati , artus je napisao:

    Što u suštini znači  pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice , odnosno kakav pravni status proizlazi iz toga razvrgnuća. Hvala.

    Znači da ako je fizički moguće, sud će provesti "prisilno etažiranje" nekretnine tako da se točno zna čiji je čiji dio i da svako sa svojim dijelom može

    samostalno raspolagati.

    Ako to nije moguće, prodati će nekretninu na javnoj dražbi i podijeliti novac sukladno vlasničkim omjerima ( ovdje svakome 50 % ).
    Na tu dražbu možete se javiti i vi kao kupac.

  10. prije 9 sati , sparmajerica je napisao:

    Molim da li netko zna odgovor. Primam socijalnu pomoć, moja sestra meni želi dati punomoć za njezin tekući račun., iz osobnih razloga. Ne znam naime, da li bi u tom slučaju Zavod za socijalni rad mogao to znati odnosno bojim se da ne izgubim socijalnu pomoć? Imam još pitanja koje dokumente moram dostaviti banci u prisustvu sestre koja mi želi dati punomoć? Da li za to treba bilježnik? Da li moram kazati, odnosno pokazati rješenje Zavoda za socijalni rad u banci ? Da li se izdaju dvije kartice i dodjeljuju dvije mtoken aplikacije? Puno pitanja, trebam odgovore, hvala unaprijed!

    To nije razlog za gubitak socijalne pomoći.
    U banci je dovoljna samo važeća osobna iskaznica i morate biti oboje prisutni.
    Potpisuje se punomoć samo u banci, bez bilježnika.
    Nikakvo rješenje ne morate pokazivati, banku ne zanima što radite ili ne radite i čime se bavite ili ne bavite niti da li ste zaposleni ili ne.
    Dobijete karticu na svoje ime vezanu uz sestrin račun.
    Za mobilno bankarstvo i mtoken nisam siguran.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija