Jump to content

TonyBob

Korisnik
  • Broj objava

    248
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je TonyBob objavio

  1. Nije,da, ali ljudi ne razumiju pravne termine što je i razumljivo. Iz sadržaja teksta može se vidjeti o čemu se radi.
  2. Ovrha se povuče kada ovrhovoditelj javi fini da ovrhu makne. To zna biti brzo, par dana, a zna i potrajati dugo. Zovnite ih neka pošalju to čim prije. Kada fina to zaprimi, odblokirani ste isti dan.
  3. Ne smanjuje se zato jer poslodavac uplaćuje direktno njima na račun a Fina to ne vidi i ne smanjuje se ništa u očevidniku. Kada se dug otplati, oni će povući ovrhu sa Fine bez obzira koliko na Fini pisalo da ima duga.
  4. Da, blokada ostaje zapisana u HROKU-u. I svaka banka na to gleda kao nešto loše i umanjuje kreditnu sposobnost. Da li će vam neka banka odobriti kredit zbog toga ili ne ovisi o samoj banci, neke traže čisti HROK par mjeseci a neke i par godina, nema pravila, svaka ima svoje interne pravilnike.
  5. Ne događa se ništa sve dok uredno pomirujete sve svoje ostale obveze. Primjer, ako vas netko blokira zbog neplaćenog računa, vi i dalje možete koristiti kreditnu karticu sve dok uredno podmirujete račune. Isto vrijedi i za kredit, pa neće vam nitko poslati kredit na naplatu/ovrhu ako ne kasnite i uredni ste u plaćanju. Jedino će vam ukinuti prekoračenje.
  6. Može. Javiti se u CZSS i podnijeti zahtjev.
  7. Putem e-građana imate kompletan uvid, i u ovršnu ispravu po kojoj Fina postupa.
  8. Evo, ovo mu pokažite, službeno mišljenje Porezne uprave. A vi ga pitajte po kojem zakonu ne smije. https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=19797
  9. Da dodam ono bitno, nekretnina tada ide na javnu dražbu a vi slobodno pristupite kao kupac.
  10. Osoba je invalid i ruku sa kojom piše ne može koristiti. Stanje je bespovratno/kronično. Znači, ne može se potpisati. Kako se postupa u tom slučaju prilikom zahtjeva za OI ?
  11. TonyBob

    Ovrha

    Bitno je da li ste uplaćivali onoliko koliko iznosi rata kredita ili manje. Ako manje, nije čudno da pokreću ovrhu. Možete to provjeriti ?
  12. Pitanje svih pitanja je da li se možete naplatiti. Ako da, onda se isplati, u suprotnome-ne. Saznati da li osoba ima stalni dohodak ( plaću / mirovinu ), da li je blokirana ili ne. Sve to možete legalno i službenim putem.
  13. Prijaviti policiji da se u stanu učestalo konzumiraju zabranjena opojna sredstva.
  14. Znak pristupačnosti je vezan uz osobu a ne automobil. U bilo kojem automobilu se vozite, kao vozač ili suvozač, imate pravo istaknuti karticu i parkirati na označeno mjesto za invalide. Ne treba vam naljepnica.
  15. Skoro pa nikako, banke ne žele dati mali nenamjenski kredit blokiranima, jedino uz jako siguran posao i jamca, za ovako velike iznose skroz sumnjam.
  16. Sve ok, razumljivo, ali, što u situaciji kada nema prometnog znaka već je oznaka stop ili trokut nacrtana samo na kolniku i prekrivena je snijegom npr. ?
  17. Sve to se ukida i postojati će SAMO inkluzivni dodatak. Tako da ako sada imate neka prava, imati ćete ih i dalje ali će se zvati drugačije, objedinjeno kroz jedno ime "inkluzivni dodatak".
  18. Znači da ako je fizički moguće, sud će provesti "prisilno etažiranje" nekretnine tako da se točno zna čiji je čiji dio i da svako sa svojim dijelom može samostalno raspolagati. Ako to nije moguće, prodati će nekretninu na javnoj dražbi i podijeliti novac sukladno vlasničkim omjerima ( ovdje svakome 50 % ). Na tu dražbu možete se javiti i vi kao kupac.
  19. Ja bih dodao da može tražiti i najamninu za svoj dio nekretnine koju drugi suvlasnik koristi, unatrag 5 godina.
  20. To nije razlog za gubitak socijalne pomoći. U banci je dovoljna samo važeća osobna iskaznica i morate biti oboje prisutni. Potpisuje se punomoć samo u banci, bez bilježnika. Nikakvo rješenje ne morate pokazivati, banku ne zanima što radite ili ne radite i čime se bavite ili ne bavite niti da li ste zaposleni ili ne. Dobijete karticu na svoje ime vezanu uz sestrin račun. Za mobilno bankarstvo i mtoken nisam siguran.
  21. Niti taj obračun ne valja, ako vam je plaća oko 505 €, najviše vam za ovrhe smiju uzimati 126 € a ne 150€ kako vam uzimaju..
  22. Nije, naknada za bolovanje nije plaća i nije podložna ovrsi.
  23. Ukinuto.. https://www.telegram.hr/politika-kriminal/ustavni-sud-ukinuo-vladinu-odluku-nakon-tri-godine-delozacije-ce-opet-biti-dopustene-i-zimi/?fbclid=IwAR2iOBhib790hL6z4qjLtljtZD0lJq7FjkMVeLGW3G-Fs0dZ1PZ_PylZuu0#back-widget2
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija