Jump to content

Jack_Butler

Korisnik
 • Broj objava

  36
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Jack_Butler

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Po meni ne, ali ima sudaca koji dopuštaju preinaku tužbenog zahtjeva iako je prethodni postupak zaključen, odnosno široko tumače odredbu o dopustivosti preinake ne ulazeći u to ima li na strani tužitelja njegove krivnje.
 2. Koliki je ukupan iznos koji traže? Koliko je plaćen popravak?
 3. Hok traži od vas naknadu jer ste bili pod utjecajem alkohola u nesreći koju ste skrivili?
 4. Jack_Butler

  Ustav RH

  Zaboravih, Crveno se briše, plavo dodaje.
 5. Jack_Butler

  Ustav RH

  Evo, malo sam uz kavu i cigaretu čeprkao, u najboljoj namjeri, po Ustavu RH. Pa ako vam se da bacite oko. Nisam previše oko sustava vlasti, ali ideja je vratiti izvršnu vlast u ruke Predsjednika kao što je bilo za vrijeme Tuđmana. Polupredsjednički sustav s većim ovlastima Predsjednika u odnosu na Vladu. Još da je naći čovjeka za to..Editirao moderator Ustav Republike Hrvatske.docx
 6. Jack_Butler

  Ustav RH

  U biti da, ali Ustav je podloga. Imaš li koji prijedlog ili ideju? BTW čitao sam programske smjernice Hameda Bangoure objavljene prije mjesec-dva. Alternativa 101. Iskreno, bezveze. Čovjek misli da je moguće ukinuti Ovršni zakon. Ali, svejedno pohvala za trud i želju. Čini mi se da ga stvarno kopa situacija u zemlji i da ima najbolje namjere međutim program je truba najblaže rečeno.
 7. Jack_Butler

  Ustav RH

  Nasmijao sam se ful na komentar! Pa ovako..... krenuo sam čitat Ustav i radit bilješke. Nakon sat vremena skužio sam da sam ga cijelog išarao. I da bez detaljne analize ustavnosudske prakse cijele Europe i Amerike, to predstavlja jako težak posao. Također, što sam više čitao, uvidio sam da bi trebalo značajno izmijeniti neke stvari u samom načinu vođenja države i to posebno glede poreza (značajno smanjenje) do nekih poteza koji se nameću sami po sebi (barem po mom mišljenju) kao što je ukidanje Zavoda za zapošljavanje. Uglavnom, došao sam do zaključka da ga treba izmijeniti u
 8. Kao što rekoh, vjerojatno je riječ o ugovornom osiguranju i isplati osigurnine, a ne o naknadi štete i isplati pravične novčane naknade. Visina isplate ovisi o tome što je pokriveno predmetnom policom. Posebno glede troškova liječenja. Treba vam odvjetnik, međutim ne zalijećite se u parnicu dok ne utvrdite koliko je stvarni invaliditet i što je pokriveno predmetnom policom.
 9. Hvala kolega! Bilo je 74 otvaranja topica, a samo jedan kolega, odnosno dvojica su iznesla mišljenje. Ima li još netko?
 10. Misliti da, a javno ga reći? U odnosu na 4. tvrdnju.
 11. 1. Nisam naveo pozivanje na linč već samo javno iznošenje mišljenja. Valjda sam trebao niti precizniji.... 2. Ne slažem se da je pravo uvrijeđenog jače od prava na slobodu govora. Ne ulazim u širinu slobode govora već je pitanje bilo, odnosno sadržaj mišljenja, točno određeno. Smatraš da bi sud dao za pravo nekom pojedincu u kaznenom postupku pokrenutom radi kaznenog djela uvrede zbog navedene izjave? 3. Ne razumijem. Sad takvo mišljenje jest govor mržnje ako je upućeno određenoj populaciji? 4. Ne raspravljamo samo o kažnjivosti mojeg mišljenja već i o protupravnosti takvog mišl
 12. Kontekst sam naveo već u prvom postu. Javno izrečeno mišljenje. Nadalje, smatram da je ustavom zagarantirana sloboda govora jače pravo od onog koje se štiti kaznenim djelom uvrede. Također, ne govorim o toj izjavi na način da je ista upućena nekoj određenoj osobi već cjelokupnoj gay populaciji. Zašto je potrebno da se mišljenje uklopi u neku temu? Znam da je ovo pravni forum, zato sam i postavio pitanje ovdje. Paradiranje s transparentom centrom grada ne uklapa se u neku posebnu određenu temu, zar ne?
 13. Vjerojatno je riječ o ugovornom osiguranju od posljedica nezgode, a ne o naknadi štete. Visina isplate ovisi o postotku invaliditeta koji se utvrđuje prema tablicama za utvrđivanje istog, koje su sastavni dio ugovora o osiguranju, u odnosu na osiguranu svotu osiguranja.
 14. Ne govorim o pozivu na nasilje ili na diskriminaciju. Paramatere, odnosno kontekst sam iznio u pitanju. Javno izraženo mišljenje. Da li je govor mržnje iznošenje takvog mišljenja na javnoj televiziji prilikom intervjua? Ili kad te novinar s kamerom zaustavi na ulici i pita za mišljenje? Ili kod Stankovića? Ili na radiju? Da li je paradiranje s transparentom s natpisom tog sadržaja po Jelačićevom trgu govor mržnje ili sloboda govora? Da li je paradiranje s tim transparentom pored gay parade sloboda govora ili govor mržnje? Zašto bi moj stav bio uvreda? To je subjektivan dojam svak
×
×
 • Napravi novi...