Jump to content

Jack_Butler

Korisnik
 • Broj objava

  48
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Jack_Butler

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ne upuštatajte se u parnicu bez detaljno savjetovanja s odvjetnikom koji zna materiju. Da bi bliski srodnici imali pravo na naknadu štete mora biti riječ o osobito teškom invaliditetu oštećene bliske osobe. Ključna riječ je OSOBITO TEŠKOM. Iznosi koji su navedeni gore nisu točni. Kriteriji VSRh su podignuti 50%, a ne 100%. Također, visina naknade za djecu ovisi da li se nad njima ostvaruje roditeljski skrb i da li postoji životna zajednica. Za unuke isto tako u pogledu životne zajednice.
 2. Možete tražiti odgodu ročišta. Uz prijedlog za odgodu priložite dokaz zašto ne možete pristupiti. Pisani iskaz nije jednako vrijedan kao i usmeni. Sud će cijeniti zašto stranka nije pristupila na ročište na kojem je trebala biti saslušana.
 3. Imaju pravo tražiti i prema onom što ste naveli da se dogodilo, zahtjev im je osnovan. Odite u Euroherc i dogovorite se oko plaćanja na rate.
 4. Dijete ide živjeti s ocem. Izjava majke je bez učinka. Dijete je jedini nasljednik majke ako nema oporuke.
 5. Izgleda da ne razumiješ objektivnu odgovornost poslodavca za štetu koju na radu i u svezi rada pretrpi radnik. Objektivna odgovornost ne traži krivnju niti postojanje kaznene presude protiv neke od odgovornih osoba u firmi. Građanska odgovornost je šira od kaznene odgovornosti. Iz tvojeg slijedećeg primjera mi se čini ne razumiješ. Pogrešna ti je analogija.
 6. Ovo nije točno. Propust odgovorne osobe u tvrtki je propust tvrtke. Ako bi se ovo dokazalo da je ta osoba propustila spriječiti alkoholiziranog radnika, parnica bi se dobila barem djelomično. Kako je već napisano, tužbeni zahtjev je bio odbijen te je po žalbi tužitelja presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovni postupak. Ovo se može dobiti. Pogotovo u RH gdje praksa sudova ide in favorem radnika preko svake mjere.
 7. Neosnovan zahtjev s naslova najma vozila. Na godišnji možeš i drugim prijevoznim sredstvom. Šteta na vozilu je osnovana. Procjena šteta na vozilu nema veze s opisanim okolnostima.
 8. Platit će porez u iznosu od 3% kupoprodajne cijene. Nema oslobođenja od plaćanja jer je prva nekretnina. Porez se može platiti i na maksimalno 24 rate, ali zaračunavaju kamatu.
 9. 30 dana od dana primitka odluke po redovnom pravnom lijeku odnosno žalbi može se podnijeti prijedlog za dopuštenje revizije o kojem odlučuje Vrhovni sud. Ako Vrhovni sud dopusti podnošenje revizije, revizija se podnosi u roku od 30 dana od dana primitka rješenja kojim se revizija dopušta.
 10. Vozilo je bilo stranih registarskih oznaka? Osiguranje je Allianz, ali inozemni Allianz? Ako je tako, odštetni zahtjev se podnosi Hrvatskom uredu za osiguranje (HUO), a ne hrvatskom osiguratelju istog imena. HUO će po primitku zahtjeva predmet uputiti nekom od osiguratelju u RH na likvidaciju. Dođe li do tužbe, pasivno legitimira je HUO.
 11. Po meni ne, ali ima sudaca koji dopuštaju preinaku tužbenog zahtjeva iako je prethodni postupak zaključen, odnosno široko tumače odredbu o dopustivosti preinake ne ulazeći u to ima li na strani tužitelja njegove krivnje.
 12. Koliki je ukupan iznos koji traže? Koliko je plaćen popravak?
×
×
 • Napravi novi...