Jump to content

Jack_Butler

Korisnik
 • Broj objava

  44
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Jack_Butler

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dijete ide živjeti s ocem. Izjava majke je bez učinka. Dijete je jedini nasljednik majke ako nema oporuke.
 2. Izgleda da ne razumiješ objektivnu odgovornost poslodavca za štetu koju na radu i u svezi rada pretrpi radnik. Objektivna odgovornost ne traži krivnju niti postojanje kaznene presude protiv neke od odgovornih osoba u firmi. Građanska odgovornost je šira od kaznene odgovornosti. Iz tvojeg slijedećeg primjera mi se čini ne razumiješ. Pogrešna ti je analogija.
 3. Ovo nije točno. Propust odgovorne osobe u tvrtki je propust tvrtke. Ako bi se ovo dokazalo da je ta osoba propustila spriječiti alkoholiziranog radnika, parnica bi se dobila barem djelomično. Kako je već napisano, tužbeni zahtjev je bio odbijen te je po žalbi tužitelja presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovni postupak. Ovo se može dobiti. Pogotovo u RH gdje praksa sudova ide in favorem radnika preko svake mjere.
 4. Neosnovan zahtjev s naslova najma vozila. Na godišnji možeš i drugim prijevoznim sredstvom. Šteta na vozilu je osnovana. Procjena šteta na vozilu nema veze s opisanim okolnostima.
 5. Platit će porez u iznosu od 3% kupoprodajne cijene. Nema oslobođenja od plaćanja jer je prva nekretnina. Porez se može platiti i na maksimalno 24 rate, ali zaračunavaju kamatu.
 6. 30 dana od dana primitka odluke po redovnom pravnom lijeku odnosno žalbi može se podnijeti prijedlog za dopuštenje revizije o kojem odlučuje Vrhovni sud. Ako Vrhovni sud dopusti podnošenje revizije, revizija se podnosi u roku od 30 dana od dana primitka rješenja kojim se revizija dopušta.
 7. Vozilo je bilo stranih registarskih oznaka? Osiguranje je Allianz, ali inozemni Allianz? Ako je tako, odštetni zahtjev se podnosi Hrvatskom uredu za osiguranje (HUO), a ne hrvatskom osiguratelju istog imena. HUO će po primitku zahtjeva predmet uputiti nekom od osiguratelju u RH na likvidaciju. Dođe li do tužbe, pasivno legitimira je HUO.
 8. Po meni ne, ali ima sudaca koji dopuštaju preinaku tužbenog zahtjeva iako je prethodni postupak zaključen, odnosno široko tumače odredbu o dopustivosti preinake ne ulazeći u to ima li na strani tužitelja njegove krivnje.
 9. Koliki je ukupan iznos koji traže? Koliko je plaćen popravak?
 10. Hok traži od vas naknadu jer ste bili pod utjecajem alkohola u nesreći koju ste skrivili?
 11. Jack_Butler

  Ustav RH

  Zaboravih, Crveno se briše, plavo dodaje.
 12. Jack_Butler

  Ustav RH

  Evo, malo sam uz kavu i cigaretu čeprkao, u najboljoj namjeri, po Ustavu RH. Pa ako vam se da bacite oko. Nisam previše oko sustava vlasti, ali ideja je vratiti izvršnu vlast u ruke Predsjednika kao što je bilo za vrijeme Tuđmana. Polupredsjednički sustav s većim ovlastima Predsjednika u odnosu na Vladu. Još da je naći čovjeka za to..Editirao moderator Ustav Republike Hrvatske.docx
 13. Jack_Butler

  Ustav RH

  U biti da, ali Ustav je podloga. Imaš li koji prijedlog ili ideju? BTW čitao sam programske smjernice Hameda Bangoure objavljene prije mjesec-dva. Alternativa 101. Iskreno, bezveze. Čovjek misli da je moguće ukinuti Ovršni zakon. Ali, svejedno pohvala za trud i želju. Čini mi se da ga stvarno kopa situacija u zemlji i da ima najbolje namjere međutim program je truba najblaže rečeno.
×
×
 • Napravi novi...