Jump to content

zlekic

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zlekic objavio

  1. Vi možete pokrenuti razvod braka ali Vaš suprug ne može zbog vaše trudnoće a po rođenju djeteta do navršene godine dana. U vašem stanju bilo bi dobro da sačekate sa rastavom i date sebi vremena. Rastava braka je iznimno traumatična i često dugotrajna osobito kada su u igri djeca. Ako Vaš suprug nije sporazuman, pripremite se na to da će Vam nastojati otežati situaciju obzirom na prijetnje koje ste naveli. Kako je izvjesno da ćete postati roditelji morate znati da Vaš suprug ima jednaka prava no zbog njgovih prijetnji se ne trebate zabrinjavati. Sud odlučuje s kim će dijete živjeti. Suprug Vam ne može "uzeti" dijete, ev. sud može donijeti odluku da dijete živi s njim ako smatra da je to u interesu djeteta. Ne opterćujte se s tim sada. Čuvajte svoje zdravlje kako fizičko tako i psihičko u prijevodu čuvajte zdravlje djeteta. Gdje piše da morate ostati u bračnoj zajednici ako Vas ugrožava. Trudni ste i razmislite mirno o svemu, možda ipak uspijete sa suprugom.
  2. Dali ste premalo podataka da bi vas netko mogao posavjetovati ali obzirom da govorite u jednini mogao bi se steći dojam da samo Vi imate problem s muževom obitelji. Loša komunikacija i nesporazumi na žalost kod vas eskaliraju u incidente kako navodite. Tu je Vaš suprug osoba A, obzirom je u pitanju njegova obitelj i bez njegove podrške i jasnog zajedničkog stava teško da ćete sami moći obuzdati njegovu obitelj. Koja bi bila korist za njih da Vas rastave?
  3. Da ovo je otmica i k tome još brutalnija jer se praktično radi o bebi koja od rođenja živi s majkom. Na žalost ova majka je postupila vrlo lakomisleno ali sigurna sam u dobroj vjeri imajući povjerenja u oca dopustila mu da odvede djete u drugi grad i sad je i ona i djete žrtva svoje lakovjernosti. Mislim da joj se to više nikada neće dogoditi ako joj uopće i tko pomogne vratiti djete jer na žalost previše je takvih kao što ste vi i koji u ovome ne vide nikakav problem. Kada to isto dijete kasnije bude vrištalo kad vidi oca i nebude htjelo ni blizu po Vašem će vjerojatno opet majka biti kriva . Sve to upravo zato što dijete ima samo dvije godine.
  4. Dogovorite se s kćerkom, neka ona po punoljetnosti otvori tekući račun jer po zakonu kao punoljetna osoba ona osobno će morati pokretati postupke za sva potraživanja jer majka prestaje biti njen zakonski zastupnik.
  5. zlekic

    Razvod

    Da li je ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na Vaše ime.
  6. Alimentaciju s pripadajućim kamatama trebate uplatiti prema pravomoćnoj sudskoj presudi majci /zakonskom zastupniku/koja je na dužna ostvariti djetetovo pravo na uzdržavanje pa ako treba i krivičnom prijavom ako Vi to kao roditelj niste i nećete dragovoljno učiniti. Ispravka: Nikada niste novac uplaćivali za majku već za svoje dijete. I još jedno pitanje :što ako je i majka na minimalcu ili možda isto živi od muževe plaće.
  7. Gringo Vi mene baš sekirate. Ne, nije oteo nego prisilno bez suglasnosti a vjerojatno i volje djeteta zadržao. Pa čak se nije udostojio ni upisati dijete s majkom kako bog zapovijeda. Prema ovom što je majka napisala uopće nije niti upisan kao otac. To je kaubojština.
  8. Nazovite žensko savjetovalište, besplatni broj 0800-55-44 ugovorite termin i posavjetujte se.
  9. Idite po dijete. Djete živi s Vama otac ga je zadržao u stvari oteo. Idite po svoje dijete. Ako vam ne dopuste vidjeti djete tražite intervenciju policije. Imate pravo u svakom trenutku vidjeti i znati kako je dijete. PS. Ne može CZSS biti nedostupan, idite i prijavite to i tražite hitnu reakciju.
  10. Ono što možete je prijedlog i pokretanje ovrhe obzirom da otac nije dobrovoljno pristupio obavezi plaćanja alimentacije(sa važećim zakonskim kamatama). Za pokretanje postupka bi vam puno značilo da angažirate odvjetnika. nNe plaćanje alimentacije je kazneno djelo pa bi gospodin mogao završiti i u zatvoru. Na žalost takvi likovi reagiraju tek kada su ugroženi. U budućnosti je realno da bi se mogli naplatiti od prodaje nekretnine. Nemojte ga štediti jer djecu nije jednostavno prehraniti jedan dan u mjesecu a kamo li godinu i više. To što ev. da nešto sitno djeci je veliko ništa.
  11. Što znači dijagnosticiran adhd. Dali je dijete u psiho - terapijskom tretmanu, liječi li se ? Mjera nadzora nebi smjela biti nešto što bi trebalo otežati situaciju. Koliko je djete staro.
  12. Puno je posla pred Vama pa je dobro da imate što više informacija. Servus je dobro odgovorio, ali ja dodajem da ćete imati mogućnost da mirno razmislite i isplanirate Vašu budućnost zajedno s Vašom djecom. Uz to upoznat ćete žene s istim ili sličnim problemima a također ćete i vi i djeca dobiti potrebnu stručnu i pravnu pomoć i što je naj važnije bit ćete sigurni. Teško je ali nije kraj svijeta, sve ovisi o Vama. U cijeloj priči najvažnije je Vaše zdravlje i snaga da izborite miran i dostojanstven život za sebe i svoju djecu. ne čekajte da se ponovo dogodi jer dogodit će se nažalost.
  13. Ako je kod djevojčice izražen otpor prema susretima s ocem (a najvjerojatnije i njegovom obitelji) za to mora postojati razlog. U protivnom bi djevojčica te dobi rado odlazila s tatom i provodila vrijeme. Kada se u prisustvu djeteta govori ružno i vrijeđa majku sigurno da se djevojčica koja se po prirodi identificirala s majkom osjeća loše, ponižena i nevoljena. Takva ponašanja bilo kojeg roditelja ili člana obitelji djetetu ruše svako samopoštovanje - a znamo da je ono kod djece razvedenih roditelja i tako vrlo osjetljivo i krhko. Po meni je to emocionalno nasilje nad djetetom. Djete te dobi nije se u stanju emocionalno nositi s takvom situacijom i počinje osjećati separacijsku tjeskobu i želi se čim prije vratiti kući. Od majke se očekuje da ohrabruje djete za susrete i to je u takvim okolnostima vrlo teško. CZSS se uglavnom time bavi na inicijativu nekog od roditelja i to vrlo površno.Radi se o pravu djeteta i pravu oca. Osim prava otac ima obavezu štiti djete i osigurati za dijete prijateljsko okružje u sredini gdje djete s njim boravi. S drge strane ne smije biti prisile da dijete boravi negdje gdje ne želi i otac mora biti svjestan odgovornosti za djetetov emocionalni razvoj. Odvedite dijete psihologu, neka napravi obradu i vidi u čemu je stvar. Kao majka budite spremni na suradnju i podršku svome djetetu. Ako ništa ne učinite dijete se neće osjećati zaštićeno. Pokažite razumijevanje i objasnite joj da ćete učiniti sve što možete da se situacija promjeni u međuvremenu objasnite joj da je ovo vrijeme kada su svi još jako ljuti, povrijeđeni i tužni pa se eto dogode i ružne rječi . Ni na koji način ne odgovarajte na uvrede i ne nasjedajte na igru jer će Vam dijete a i vi s njom jako patiti. Uredite susrete: kada, gdje i kako. to je prvo i osnovno.
  14. Naš zakun ne utvrđuje odgovornost, tj krivnju za rastavu braka . Bračna stečevina je odvojeni postupak i obično traje puno dulje od rastave ako se međusobno ne dogovorite oko podjele zajedničke imovine. I kuća i obrt i dionce,ako su kupljene tj sva pokretna i nepokretna imovina su predmet podjele. Obzirom na ova turbulentna vremena uistinu bi bilo dobro da sa suprugom pronađete kompromis.
  15. Imate povjerenja u oca, što je vrijedno hvale. Spremni ste mu bili povjeriti dijete na čuvanje i odgoj, (sve pet). Za dijete je bitno da zna da se ono ne rastaje od roditelja i da može računati na oba roditelja i rekla bih da je to vašem slučaju OK. Ipak važno je postaviti pravila. Želje djece nam puno govore o njihovim osjećajima i potrebama ali djeca ne mogu postavljati pravila. To moraju roditelji međusobnim dogovorom. Ja to iz vašeg pitanja nisam isčitala. Spomenuli ste zlostavljanje od obitelji i supruga prijetnje. Oprostite ali mislim da djeca trebaju zaštitu i podršku roditelja a ne obrnuto.
  16. Gringo naglasak je na razdvajanje brata i sestre. Dok roditelji radi dijeca trebaju nadzor odrasle osobe super je ako to može biti baka.
  17. Vrlo vjerojatno je da da će Vaš muž biti u velikoj prednosti i na centru i na sudu obzirom da ste mu prepustili dijete na čuvanje. Nisam sigurna da se radi o prijateljskom dogovoru ako ste izloženi prijetnjama i slično. Ako ste u zajednici s majkom koja je svrha razdvajanja djece, zar ona nije mogla jednako tako pripaziti i na kćer?.
  18. Ovo su situacije kad uitinu čovijek zastane i ne zna što bi rekao. Da se radi o nekoj javnoj osobi cijela hrvatska bi se digla na noge. Ali kad se radi o tzv. "malom čovjeku" onda se sve prepušta slučaju i pojedinac se s pravom osjeća bezvrijedan. Prijetnja je prijetnja, mislim da je policija do sada morala procijeniti koliko je to ozbiljno i zaštititi gospođu. Koja je uloga djece u svemu tome. To su koliko vidim odrasli ljudi, na koji način oni pomažu i štite majku. Ne radi se o bježanju ali pitam se je li mudro u ovoj situaciji da tako kažm ići pred nišan?
  19. Optužbe za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta su ozbiljna stvar. Susreti s djetetom su u većem opsegu nego li je to određeno. Dijete se nerado vraća majci. Morate imati na umu da djeca vrlo teško prihvaćaju činjenicu da su roditelji rastali osobito ako se ne smire tenzije među roditeljima. Stanite na loptu i to vrijeme koje provodite s djetetom ne prolijevajte žuč. Sjetite se da Vaš sin nije želio da se razvedete i da se obitelj podijeli. Ako postoje dokaz da se djete zlostavlja i zapušta ili pak ozbiljna sumnja s vaše strane onda ravno na Sud, Pravobraniteljici za djecu . Neka dječak napiše sam pismo o tome što ga muči i kako se osjeća.
  20. Pozitivno u našem zakonu je to što je moguće tražiti izmjenu odluke, ono što nije dobro je što ne postoji odgovornost institucija za krivi nalaz, pogrešno donesenu odluku. Kad liječnik utvrdi krivu dijagnozu i krivo propiše lijek mora kazneno odgovarati. Uz dužno poštovanje prema pojedincima u CZSS koji se trude profesionalno i etično i obavljati svoj posao, obzirom na ogromne ovlasti koje im je država dala smatram da nemaju nikakvu odgovornost za propuste itd. O metodama da ne govorim. Naime što znači mišljenje djeteta s kojim roditeljem želi živjeti obzirom na dob i moć shvaćanja i razumijevanja. Zakonom je ipak definirano tko i na koji način može i smije razgovarati na tu temu s malodobnom djecom. Druga je stvar što roditelji dopuštaju da socijalne radnice, pravnice.. pa na dalje razgovaraju s djecom kako hoće ili znaju. Svi znamo da djeca žele živjeti s oba roditelja. Ljubav roditelja nikad nije upitna, upitna je spremnost za prihvaćanje odgovornosti za život i budućnost svoga djeteta. Upitno je povjerenje partnera međusobno u trenutku dok im se život raspada. Naši sudovi ne utvrđuju krivnju i odgovornost za razvod pa se tako događa da očevi i majke bez problema napuste zajednicu (i djecu), pa se vrate ili ne vrate ali su svejedno skloni cviliti o ljubavi i emocionalnoj vezi s djetetom na sudu . Osobno nemam razumijevanje za takve manevre i podržavam svakog roditelja koji se trudi stvoriti sigurno okruženje za kvalitetno odrastanje svog djeteta poštujući njegova prava i osjećaje.
  21. Trebate rješenje suda o privremenom povjeravanju djeteta na zajednički život vama, do pravomoćnosti kasnije odluke (ne radi se o skrbništvu). Da se svašta neočekivanog može dogoditi, potražite objave korisnika "buducnost": djeca ostala s ocem, privremeno povjerena njemu, majka tijekom zadnjeg dijela razvoda napustila zemlju, ne skrbi i ne kontaktira, na kraju balade djeca povjerena majci, žalba odbijena. Novi postupak: bitno izmjenjene okolnosti, traži se povjeravanje ocu. Dakle, uvijek je moguće doista svašta, bitno je kvalitetno se pripremiti za svaku od mogućih varijatni razvoja događaja, težiti k najkvalitetnijoj na raspolaganju.
  22. Sve što navodite je u duhu savjeta koje ste dobili na ovom forumu. Isprika ako sam krivo razumjela za boravak kod bake. Dobro je što ste se obratili CZSS, održavajte dobar kontakt s njima. Ne vidim ni iz čega što ste napisali da ste ugroženi. Naglašavam, sudovi a također i CZSS nisu blagonakloni roditeljima a osobito majkama koje napuste bračnu zajednicu i maloljetno dijete. Osobno ne znam niti jedan primjer majke kojoj je to uspjelo bez obzira koliko njen odlazak bio opravdan. Dakle učinite kako ste savjetovani prethodno.Pretpostavljam da se ne radi o savjetu da poktećete postupak za oduzimanje roditeljskog prava make, već Privremene mjere kojom Vam se povjerava dijete na čuvanje i odgoj.
  23. Djeca do 12 godina starosti ne pozivaju se CZSS u smislu izjašnjavanja s kojim roditeljem bi željela živjeti nakon rastave, tj roditelj se može usprotiviti takvom prijedlogu CZSS ako smatra da će to destabilizirati dijete. Vaš je problem kompleksan obzirom da i vi i majka radite sezonski posao i u tom periodu dijete boravi djelomično kod bake a djelomično s Vama. Bolest djeteta je nešto što i Vi i majka djeteta morate krajnje ozbiljno shvatiti i staviti njegove interese iznad vašeg sukoba. Nemojte me krivo shvatiti ali dužni ste dati sve od sebe da čim manje unemiravate dijete svojim nesporazumima. Njemu se svijet ruši a k tome je suočen s bolešću i odlaskom majke za kojom očito pati. Morate biti pošteni i priznati da je dijete kod bake boravilo , dok je brak funkcionirao pa iz svoje perspektive dijete ne razumije zašto nebi i dalje mogao boraviti tamo. Dijete je sada s Vama pa ne shvaćam bojzan od utjecaja i manipulacije od strane majke a osobito "novog partnera". Ona je ostavljajući dijete s vama u prvom redu potvrdila da ima povjerenja u Vas i da ćete se adekvatno skrbiti za dijete. Dakle vjeruje Vam, pa dajte i vi njoj šansu. Ni u kom slučaju ne zamjerajte djetetu što želi majku, jer i da je obrnuto vjerujte da bi čeznuo za Vama. Uistinu bilo bi dobro posavjetovati se dječjim psihologom uz prethodne savjete vezano na uspostavljanje kontakta s CZSS.
  24. Obratite se CZSS po mjestu stanovanja i upoznajte ih o obiteljskom situacijom. Da vas umirim CZSS a ni sud ne gledaju blagonaklono na roditelja koji napusti bračnu zajednicu i maloljetno dijete(bez obzira na opravdanost) a potom traži da mu Sud povjeri djete na čuvanje i odgoj (da živi s njim). Naime Važno je da se adekvatno brinete za dijete i njegove potrebe, a u Vašem slučaju dodatno za zdravlje jer je dijete ugroženo. Trenutno je Važno da CZSS ima informaciju da Vam je majka prepustila brigu za dijete. Ako dođe do rastave , tj supruga pokrene postupak mirenja- što je obavezno kad su u igri malodobna djeca, odmah zatražite da da CZSS pokrene postupak za donešenje privremene mjere: da Vam se djete povjeri na odgoj i čuvanje do pravomoćne sudske presude te da se uredi na koji način će se odvijati kontakti i druženja djeteta i majke i u kojem opsegu. Možete to učiniti i sada obzirom da je majka faktično napustila bračnu zajednicu. Na taj način ćete onemogućiti da majka tijekom postupka bez suglasnosti s Vama dođe i odvede djete u drugu državu, jer se to tada može smatrati otmicom.
  25. Šta ne štima, zbog čega Vam smeta da majka prima al. Još niste punoljetni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija