Jump to content

ivanhorvat

Korisnik
  • Broj objava

    135
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Znači zdravoseljački rečeno ovisi od slučaja do slučsja i od toga kako koja porezna tumači pojedini slučaj? A može li se smatrati da je nastupila i zastara plaćanja poreza ako sam dosjelošću stekao nešto pred više od 10 godina?
  2. Legalizaciju izrađujem sam i dobro znam što sam napisao.Ovdje nije pitanje utvrđivanje starosti zgrade nego tko snosi posljedice nelegaliziranja eventualne nadogradnje.U ovom slučaju stranka se mora obratiti arhitekti. Neznam u konkretnom slučaju ali ako je otvoreno stubište postoji mogućnost da i netreba legalizirati.Također dali je stubište napravljeno prije 21.06.2011.?
  3. Netočno prema zakonu o legalizaciji cijeli objekat se smatra nelegalnim ako je samo dio sagrađen bespravno.Kako se nelegalni objekat ni je mogao etažirati vjerojatno su svi suvlasnici u gruntovnici u idealnim dijelovima. A da Linić uspije uvesti porez vjerojatno bi zbog toga svi suvlasnici te zgrade plaćali proporcionalno veći porez nego legalne kuće.
  4. Obratite se sami sudu koji će vam reći kod kojeg javnog bilježnika je o.rasprava ili u matićnom uredu dali je netko podigao smrtni list jer kod prijave smrti matični po sl.dužnosti šalje na sud da rasporedi nekom javnom bilježniku.Ponesite sa sobom svoj i majčin rodni list da dokažete pravni osnov.
  5. Pročitajte mišljenja ministarstva pa onda dajite savjete drugima. Ako je objekat u startu rađen po tloctima u projektu a naknadno je nadograđen onda se za naknadu (kaznu) plaća samo razlika m3. Međutim ako je već u startu odstupio od gabarita građevinske plaća kaznu za kubaturu cijelog objekta.Dali je to pravedno ili ne o tome se može raspravljati ali mjerodavno je ono što kaže ministarstvo.
  6. A nije vas bilo briga za cijelu situaciju dok je djed bio živ.Netko se je trebao brinuti o nemu.Sumnjam da neznate koji je razlog zašto baka daje kuću nekom trećem? I sami ste potpisali neki drugi ugovor o doživotnom da izbjegnete nužne nasljednike. Možda je još prije djed podpisao doživotno a da i neznate.
  7. Kaznu plaćate za volumen cijelog objekta jer ste u startu od početka gradnje odstupili.
  8. Tako je platit ćete samo kaznu (naknadu) jer ste odstupili od projekta.
  9. Savjetujem vam da se obratite arhitektu ili ing.građ. koji se bave legalizacijom.Ovako preko foruma nećete to riješiti.Pomoćni objekat nije ono što vi mislite.Pomoćni objekat nemože biti konstruktivno vezan za osnovni objekat.Drugo nemože se ništa legalizirati rađeno poslije aviona.Treće vi netrebate ni legalizirati ako je taj dio zgrade u istim gabaritima građ. dozvole.
  10. Ako je ona građena i poslije snimka nema veze ali samo ako je građena u skladu sa građevinskom dozvolom.Dozvola je od 1946 ali nigdje ne piše kada morate završiti objekat. To znači da možete još i danas završavati objekat.
  11. Krivo. J.B.šalje u poreznu po službenoj dužnosti a daroprimatel je dužan u roku od 30 dana prijaviti porez.
  12. Svaka čast lijepo si ovo rekao. I kada obilaziš oglasnu ploču nemaš dokaz da je obavjest bila i koliko dugo. Možda je i bila dok je referent popušio cigaretu. U Zadarskom npr. uredu možeš pogledati oglasnu ploču samo za vrijeme rada sa strankama a to je utorkom i četvrtkom od 8.30 - 11.00 Žalosno ali istinito (osobno provjerio-potjerao me zaštitar). Također na pozivu strankama ne piše datum podnesenog zahtjeva (jako važan detalj). Datum podnošenja zahtjeva piše tek na riješenju kad je sve gotovo. Jednom riječju moraš biti vidovit da bi se mogao žaliti.
  13. Mislim da nedostaje lokacija odnosno br.čestice. Ali i to možete riješiti svjedocima koji su bili punoljetni 15.02 1968.
  14. Bojim se da samo sa svjedocima neće proći a nalaz ing.građevine nije dovoljan ako isti nije i građ.vještak.Najbolje neka malo pričeka dok nam srbi ne pošalju avio-snimke (Mrakica je obećala do kraja 5 mjeseca).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija