Jump to content

lonili

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    lonili je reagirao na Nixon1973 u Specijalna Policija - HRVI Čin   
    6-8 mjeseci otprilike to traje. Mom kolegi je od predaje na šalter 6 mjeseci trajalo do rješenja hzmo.
    Vjerovatno to s činom produzava cijeli postupak.
    Poznavajući njihov način rada, njima je jako teško nešto što se može u 1 dan provjeriti, da to ne produže bar 2 mjeseca.
    Za prevesti zvanje-čin treba biti atomski fizičar.
     
     
  2. Hvala
    lonili je dobio reakciju od Nixon1973 u Specijalna Policija - HRVI Čin   
    Samo da se nadovežem na Nixona..
    Nixone, totalno si u pravu, bio sam na vještačenju u 7 mj.ove god. Bio kod vještakinje 5 min. rekla je, predložit ćemo opću nesp.za rad, i to sad ide za Zg na 2-go stup.komis.
    Od tada je prošlo četri mjeseca, rješenja još nema, jedino sam u podr.uredu Hzmo saznao da je u Zg priznata opća nesp.za rad i da sada Hzmo od Mupa traži nekakve podatke ( po ovome što ostali pišu, vjerojatno se radi o činu ).
    I ono što mene još kopka, a to neznam,..prvo sam bio pričuva u temelj.policiji, da bi nas 10-ak poslali u pričuvu u specijal.policiju. Mene sada zanima ako imam pravo na čin, iz kojeg će mi sastava priznati- temeljne, ili spec.policije ?Nadam se onome koje je povoljnije za mene.
    I da se još nadovežem na odugovlačenje postupka, u profes.mirovini sam od 2016. g. Zahtjev za Hrvi predajem u 12 mj.2018, godine, 2022 dobijam trajno 20-80, i još uvijek nemam novi izračun mirovine...dakle punih 5 godina traje postupak od pod.zahtjeva, do ostvariv.prava...a kada ću dobiti rješenje i kakvo će biti, ni dragi Bog nezna..
  3. Hvala
    lonili je reagirao na Nixon1973 u Dobivanje čina ili ne ?   
    To ne znam, pričekajte rješenje i ako se s tim ne slažete potražite pravnu pomoć da vam sastavi žalbu. Samo nemojte zakasnit-15 dana bude taj rok. Uvijek na to imate pravo. 
    Bilo bi normalno da dobijete, ali u nas svak tumači zakon kako njemu odgovara.
    Neću kazat da čin nije bitan, međutim omjer i potpuna nesposobnost određuju visinu iste. 
    Imate potpunu nesposobnost to vam je 20-25% više u odnosu na djelomičnu inv.
    Borite se za što bolji omjer. To bi vam trebao bit fokus svega.
    To su dugi iscrpljujući procesi na koje oni koji odlučuju računaju da će se odustati.
    Poslije žalbe ima sud. 
    Sretno kolega 🤗
  4. Hvala
    lonili je reagirao na huskyCRO u Dobivanje čina ili ne ?   
    Ako ste zadnje bili u pričuvi spec. policije sljeduje  vas čin policajac preveden u vojno desetnik i točka. Neka vam netko sad izračuna koliko čete profitirati od 20% vojnog djela.
  5. Hvala
    lonili je reagirao na Nixon1973 u Dobivanje čina ili ne ?   
    Zato što žalbu rješavaju oni koji su vam dali omjer. Očekivati da će oni to promijeniti je suludo. Ali to je put za dalje. 
    Isto kao i čin treba vas pripasti jer ste bili u pricuvi SJP, ali oni mogu jednostavno napisati da nemate pravo. Što onda kolega jel to kraj ili idemo daljè.
    Eto ja vas pozdravljam i želim svako dobro u borbi za svoja prava. 
     
  6. Hvala
    lonili je dobio reakciju od Nixon1973 u Dobivanje čina ili ne ?   
    Da, tako je, žalbe rješavaju isti doktori koji su i dali omjer.
    Ono što si ja sada prije svega želim je zdravlje, jer kada nemaš lijevog bubrega ( tumor ), desni slabije radi, kada od  2012 g. ideš na ležanja i u dnev.bolnice, i kada u tom periodu dokazivanja PTSP još više pogoršaš psih.zdravlje, kada ko magare čekaš da trava naraste, da mi konačno dođe to riješenje, i na kraju spoznaš da na ništa u tom procesu koji još traje ne možeš uticati ( a razbijam glavu, hoću li dobiti čin ili ne, i koji ako da ), onda jedva čekam da se to završi, nadam se povoljno za mene.
    A za neke nove " borbe " ako bude volje i zdravlja.
    I Nixone, hvala ti na podršci, i svako dobro i tebi👍
     
  7. Hvala
    lonili je dobio reakciju od Nixon1973 u Dobivanje čina ili ne ?   
    Nixone, kužim ja tebe što želiš reći, ali kroz razgovor s dosta kolega, koji nisu bili zadovoljni omjerom rat-mir, i koji su se išli žaliti, malo njih ili gotovo nitko nije dobio povećanje omjera, a neki su izgubili i ono što su imali ( 20-80 ).
    I ono najžalosnije....Min. Medved je govorio o ubrzavanju procesa za ostvar.prava, a moj proces traje od 03.12.2018. g. i još nisam dobio novi izračun mirovine od HZMO-e.
    Jednostavno to sve pre dugo traje i drugima je kao i meni dosta čekanja i natezanja, i jedva čekam da sve to završi...i nadam se da će biti više nego što sada imam.
  8. Sviđa mi se
    lonili je reagirao na buda2 u Obnova postupka   
    Pripremi se na profesionalna 20-80. Sve ostalo veliki + za Tebe.
  9. Sviđa mi se
    lonili je reagirao na yaris1990 u Obnova postupka   
    To će vam vještak sutra reći jel opća il preostala radna sposobnost isto kao i za omjere rat/mir. A potom revizija ministarstva branitelja u zg2stup .mogu se složit ili skinuti u prvom stupu dano
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija