Jump to content

shallot

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    shallot je reagirao na BRKICA00 u Dug   
    Ali sam isto tako potražio pomoć od onih koji znaju (pogledajte gore).  Uputiš nekoga, a ako šta kažem krivo moderator će me ispraviti. Rekao sam otvoreno da me zbunjuje nešto i zatražio pojašnjenje od drugih. Kriv sam sto posto. 
     
    jedan, dva, tri, 
    odavde. taj iznos me jest zbunio kad sam napisao da nema pravo na proglašenje bankrota i zbog toga sam zatražio pojašnjenje
    s time se i ja slažem
     
  2. Hvala
    shallot je reagirao na Spitfire u Povrat poreza u ime ostavitelja   
    Ovo je sve točno prema Zakonu o porezu na dohodak, naplaćivan je porez od nesamstalnog rada na osnovu mirovine po stopi od 24% umanjenu za umirovljenike 50%, dakle 12%+prirez koliko je odredila JLS.
    No, ovo je više pitanje za poreznog stručnjaka a ne pravnog.
    Ovo je točno prema čl.54 st.11 Zakona o porezu na dohodak i Odluci PU o iznosu koji predstavlja trošak izdavanja rješenja nesrazmjeran naplaćenom porezu utvrđen je iznos od 15 kn.
    Kao što rekoh, za utvrđivanje ima li osnova za povrat poreza valjalo bi kontaktirati poreznog stručnjaka, no što se tiče pravne strane scenario bi bio ovakav. Porezna rješenja se dostavljaju do 30. lipnja. Ukoliko porezni obveznik isto ne primi do toga datuma, može do 31. srpnja zatražiti izdavanje poreznog rješenja. Dakle tu vam je rok prošao. No kako je Općim poreznim zakonom propisano da pravo na povrat poreza zastarjeva u roku od 6 godina, mogli bi prema Zakonu o općem upravnom postupku koji se supsidijarno primjenjuje na OPZ uputiti prigovor čelniku tijela temeljem čl.156 ZOUP-a
  3. Zbunjen
    shallot je dobio reakciju od drot13 u Alkotestiranje vozača - ispravan način   
    Znači nije propisano. Meni kao vozaču "ispitaniku" je sasvim dovoljno "dostupno" da alkotestiranje obavim iz svog automobila, uz otvoren prozor ili vrata, kao što obično počinje ta priča, traženjem dokumenata na uvid, bez izlaska iz auta. Zašto onda, ponekad, traže da za alkotestiranje izađem iz svog auta i to obavim u njihovom? Treniranje strogoće ili možda traženje prilike za podmićivanje?
    Kako je u ostalim zemljama EU, ima li tko iskustva za podijeliti?
  4. Hvala
    shallot je reagirao na sivko u Postupak nakon privremenog oduzimanja oružja   
    Čekaj dok završi postupak.A možeš i vidjet s njima kad će završit da znaš na čemu si a onda ide žalba po donesenom rješenju ili upravni spor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija