Jump to content

rozenaočale

Korisnik
 • Broj objava

  56
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

rozenaočale je zadnji put osvojio dan srpanj 7 2020

rozenaočale objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O rozenaočale

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ukoliko sam dobro shvatila, Vi ste suvlasnica dijela stana? Nema veze što je upisano na njegovo ime, to je bračna stečevina.
 2. Roditelj ne smije predati dijete ukoliko je drugi roditelj u alkoholiziranom stanju i treba to prijaviti czss i policiji, a prijavljuje i ukoliko je roditelj koji vraća dijete prilikom preuzimanja bio trijezan ali je prilikom vraćanja djeteta u alkoholiziranom stanju.
 3. Ne mora uopće biti u pitanju veza, mito, korupcija. Može biti do djelatnika CZSS: da nema dovoljno iskustva, da je lakovjeran, da ne zna čitati ljude, da ne poznaje zakone, da pati od stereotipa (policajac ne može biti agresivan jer on brine za red i mir) itd. Mora poduzeti ono što sam već ranije napisala, žaliti se na SVE nepravilnosti rada CZSS. Netko će reagirati. U krajnjem slučaju DORH. Molim nekoga tko se bolje razumije u ovo pitanje da odgovori jer se ja za sada nisam susrela da su mjere/presude sudovi dostavljali e-mailom, no, možda su to pojedini sudovi počeli radi
 4. Isto kao i na konzumaciju bilo koje druge droge.
 5. Ići će u izvide. Nadzor je nešto drugo. Nadzor se postavlja ukoliko se po izvidima i drugim radnjama CZSS uvidi da je potreban. Ide se i kod majke i kod oca. Ukoliko se utvrdi da je majka znala da otac pije i da mu je predavala djecu dok je bio u alkoholiziranom stanju, što se smatra zlostavljanjem djece, naime, bez obzira na mjeru/presudu, dijete se ne smije predati osobi u alkoholiziranom stanju već se poziva policija i ne izvršava se predaja djece, tada će i majka ući u sustav provjeravanja.
 6. Odmah prilikom prvog tretmana napomenuti stručnjacima za problem s lego kockama. Oni će znati kako pomoći djetetu, majka to neće sama moći riješiti. Otac bi pak svoje psihičke probleme trebao rješavati kod psihijatra jer način kako se ponaša prema djetetu - daj to meni, ti si nesposoban, evo gledaj kako se to radi - sigurno nije dobar način.
 7. Privremene mjere su izvršne danom donošenja. Tim CZSS sigurno nije dobio mjeru na dan kada je donesena jer čak da je sud mjeru poslao dostavljačem CZSS iste sekunde nakon što je donesena i ovjerena to se trebalo urudžbirati i doći do tima. "Priopćavanje sadržaja nečega nekome telefonom" nije pravno obvezujuće za onoga kojem se priopćava. Telefonom vas je mogao nazvati bilo tko i bilo što vam slagati. Stranku se poziva u CZSS i daje joj se na uvid ORIGINAL mjere te se u zapisnik stavlja da osoba još nije zaprimila mjeru od strane suda, ali je upoznata sa sadržajem iste te da se stranci daje pr
 8. Lako. Socijalna služba će izaći na teren i poduzeti niz potrebnih radnji da utvrdi stvarno činjenično stanje. Ukoliko se ispostavi da je stvarno stanje onakvo kakvo je prijavljeno, tada se prijavljenu osobu ne tiče tko ju je prijavio. Ukoliko se ispostavi da je prijava lažna, tada lažno prijavljena osoba ima pravo na obeštećenje. Nikome nije ugodno kada mu socijalna služba bane na vrata niti postupci koji slijede po prijavi.
 9. Ukoliko je prijava istinita, ništa, ukoliko je prijava lažna, tada lažno prijavljen pokreće kazneni postupak protiv nepoznatog počinitelja, a nadležne institucije tada traže NP i gone ga po službenoj dužnosti.
 10. Je li on već osuđen za to obiteljsko nasilje ili je postupak u tijeku? Bez obzira bio on osuđen ili ne, CZSS NE SMIJE tjerati žrtvu nasilja da bude u istoj prostoriji s nasilnikom, samo što CZSS na to treba upozoriti jer se inače prave blesavi. Privremenom mjerom određeni su kontakti oca s djetetom. Da je sud smatrao da otac ima svaki dan zvati dijete, tada bi to i pisalo u mjeri. Gospođa će se pozvati na sljedeći članak i reći da ju otac djeteta kontrolira suprotno zakonu, a da to radi pod izlikom da želi čuti dijete. Dužnost roditelja na razmjenu informacija u vezi s djetetom
 11. Čovjek ne mari za vlastito dijete, muči i bivšu suprugu i dijete svojom psihopatologijom, a Vi gospođi predlažete da se vrati živjeti s tim čovjekom? O ostalom gore da je ona kriva što dijete ne viđa oca da ne govorim. Itekako je moguće da nitko "ne reagira" na ovakva ponašanja, pozove se osobu u CZSS očita joj se bukvica i to je to. Jeste li Vi ikada u životu vidjeli praksu ovakvih slučajeva? Gospođo, zašto Vi niste pokrenuli već privremenu mjeru?
 12. B strana je pokrenula novu tužbu?
 13. Meni sporno nije ništa, ali Vi imate problema s tumačenjem presude onako kako se Vama sviđa, a ne onako kako piše. Što u presudi piše - to stoji, što u presudi ne piše - to ne stoji. Mada sam Vam citirala presudu, Vi opet izmišljate toplu vodu svojim tumačenjem nečega što uopće ne piše. Da je sudac mislio da otac mora voditi dijete u vrtić, a ako vrtić ne radi onda majci - to bi i napisao. Sudac je napisao ILI dakle ostavio je mogućnost ocu da cijeli dan provede s djetetom umjesto da ga odvede u vrtić. Da se roditelji slažu, gospođa ne bi otvorila ovu temu jer ne bi imala potrebe.
 14. Ukoliko je dijete starije od 10 godina, potrebna je suglasnost i djeteta. Ukoliko je dijete mlađe od 10 godina, potrebna je samo suglasnost oca. Ukoliko otac ne da suglasnost, koja nije potrebna ako je lišen roditeljske skrbi ili je potpuno lišen poslovne sposobnosti ili je odlukom o djelomičnom lišenju poslovne sposobnosti određeno da ne može poduzimati radnje koje se tiču osobnih stanja , tada vam slijedi izvanparnični postupak.
×
×
 • Napravi novi...