Jump to content

serg

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    serg je reagirao na G-man u novčana kazna   
    S time vam nisam upoznat, ali budući je službena moneta u RH kuna, bilo bi bolje tako i platiti.
  2. Hvala
    serg je reagirao na G-man u novčana kazna   
    Ukoliko se radi o prekršajnom postupku, ovdje je opisana procedura.
  3. Hvala
    serg je reagirao na sivko u zalog   
    Ako je budu pritvarali do dovođenja na sud taj će novac bit privremeno oduzeti ali će moći raspolagati s njim.Štetu bi trebalo podmiriti prije nego dođe do izručenja tako da odmah sudu može dokazat da je šteta podmirena.
  4. Hvala
    serg je reagirao na sivko u zalog   
    Pa ne ide svatko u istražni zatvor.Samim podmirivanjem štete ujedno i priznaje djelo a i izjava o okolnostima djela će onda bit i kratka.A ujedno i to podmirivanje ide prema tome da se ide sa kaznenim nalogom a ne sa klasičnim suđenjem.
  5. Hvala
    serg je reagirao na sivko u zalog   
    Koliko se sjećam ta tema je već otvorena.
    Nadoknadite svu štetu prije nego dođe u RH tako da postoji službeni trag (bilježnik, odvjetnik) i kad je "predaju" našima taj dokument predočiti sudu ili DO da ne određuju istražni zatvor.Uhićena će bit jer će je deportirati ali to uhićenje će bit toliko dok ne da izjavu ili istražnom ili DO-u.
  6. Sviđa mi se
    serg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Obrana okrivljenika   
    Načelno ne, jer i samo upozorenje okrivljeniku kaže da se "okrivljenik može braniti na način na koji želi" (pa i šutnjom), to se ima shvatiti u najširem smislu riječi, jer je naličje presumpcije nevinosti zabrana obveze samooptuživanja, što znači da nitko ne može natjerati okrivljenika da je dužan sam sebe teretiti za kazneno djelo. Što se tiče klevete, iako mi nije poznata sudska praksa, ako je dopušteno braniteljima okrivljenika da čine povrede časti i ugleda (tu mislim na uvrede i klevete) kako bi obranili svog branjenika od kaznenih djela, tada to mora biti dopušteno i samim tim branjenicima. Dakle, okrivljeniku ne bi trebalo biti zabranjeno učiniti sve što može za svoju obranu, odnosno prisiliti ga da se suzdržava zbog bojazni od eventualnog kaznenog progona.
  7. Hvala
    serg je reagirao na Borbena7 u Zatvor u Zagrebu   
    Idu na liječnički pregled i pri tome se odmah obavlja i testiranje.
  8. Hvala
    serg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zatvor u Zagrebu   
    Ne znam da se išta mijenjalo, osim prava na posjete, i koliko čujem, pravo na video-pozive s braniteljem.
  9. Hvala
    serg je reagirao na sivko u Kakve su prognoze za kaznu?   
    Dobro je kad se ne slažeš.Pročitao sam da je bila uhićena i napisao da će se to vrijeme uračunat.Ostalo vrijeme nije bila uhićena ni lišena slobode.
    Poštovana Ruby je bila opširnija.
  10. Hvala
    serg je reagirao na Ruby_Danderfluff u Kakve su prognoze za kaznu?   
    Na to Vam pitanje odgovara čl. 19. Kaznenog zakona - u slučajevima primjene kaznenog zakonodavstva RH, vrijeme provedeno u pritvoru, istražnom zatvoru, ili na izdržavanju kazne, kao i svako drugo oduzimanje slobode u stranoj državi, uračunat će se u kaznu zatvora koju izrekne domaći sud za isto kazneno djelo. Isto govori i čl. 54. Kaznenog zakona za pritvor, istražni zatvor i drugo oduzimanje slobode. Druge izdržane kaznenopravne sankcije će se uračunavati po pravičnoj ocjeni suda.
    Slobodu ovdje treba restriktivno tumačiti, jer osobi koja je puštena uz jamčevinu ograničena su neka prava, ali se kaže da je puštena da se brani sa slobode. Dakle, vrijeme provedeno uz jamstvo kao zamjenu za istražni zatvor po mom mišljenju ne bi trebalo uračunavati. No kako u čl. 19. imate ovu mogućnost da se uračunavaju i druge kaznenopravne sankcije po pravičnoj ocjeni suda, to uvijek možete predložiti pa ćete vidjeti što sud kaže. Za neku posebnu praksu po ovom pitanju nisam čula da postoji, s obzirom da se kod nas jamstvo izriče značajno rjeđe nego istražni zatvor, zbog prevladavajuće strukture počinitelja i njihovih imovinskih prilika.
  11. Hvala
    serg je reagirao na sivko u Kakve su prognoze za kaznu?   
    Nije zadržana niti je lišena slobode tako da joj to neće uračunavat u kaznu.Ono vrijeme koje je bila uhićena bit će joj uračunato.
  12. Hvala
    serg je reagirao na sivko u Kakve su prognoze za kaznu?   
    To zavisi od DO i suca istrage
  13. Hvala
    serg je reagirao na Kekec127 u Kakve su prognoze za kaznu?   
    ostavit cu ova pitanja da vam odgovori netko tko ima vise iskustva s europskim uhidbenim nalozima.
  14. Hvala
    serg je reagirao na Kekec127 u Kakve su prognoze za kaznu?   
    ako je spremna na naknadu stete i prizna, mislim da uvjetna bi bila moguca.
  15. Hvala
    serg je reagirao na Kekec127 u Kakve su prognoze za kaznu?   
    Prvo je pitanje da li je u vasem slucaju doslo do podizanja optuznice, ako jest,vi ili vas branite imate pravo po zakonu se obratiti drzavnom odvjetnistvu i predloziti nagodbu odnosno na koji nacin ste spremni naknaditi stetu, ili sta je vec potrebno uciniti u konkretnom slucaju, mozete predloziti i aktivaciju cl. 50 u sklopu nagodbe koju predlazete. Naime, nagodbu s DO vi mozete predloziti, medutim ovisi o DO da li ce istu prihvatiti, odnosno ce ispitati da li su ispunjeni zakonski uvjeti za nagodbu,te nakon toga vas pozvati na razgovor da se nagodite. DO cak i po zakonu ako sam smatra da postoji zakonski prostor za nagodbu bi vas pozvao na vidi da li postoji mogucnost za nagodbu, ali u svakom slucaju ako mislite da ispunjavate zakonske mogucnosti za nagodbu s DO,nek vas branitelj predlozi nagodbu i moze predloziti i aktivaciju cl.50 KZ,no na DO je da li ce istu prihvatiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija