Jump to content

kao saznat di je zemlja


anonimno

Preporučene objave

Dobar dan.

Od oca sam dobio diobeni ugovor koji je sastavljen između njega i njegove braće. Koliko sam upoznat otac nije upisan kao vlasnik, već je to možda još upisano na didu. Nazivi zemljišta u diobenom ugovoru su Velika Duga njiva, 1/2 Jurišta, 1/3 malog krča...

Zemljišta se nalaze u Prugovu i Neoriću. U prilogu ugovora ne postoji izvod sa katastra. Da li i gdje, na osnovu ovih naziva zemljišta, mogu dobit izvode sa katastra tj. brojeve tih čestica ili kako se to već naziva. Ako ne što moram napravit da saznam o kojem zemljištu se radi.

 

Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u katastru često znaju stajati ovakvi nazivi za nekretnine, pa je moj savjet da probate pitati direktno na katastru da li je ovako moguće saznati o kojim se časticama radi.

Ako to ne uspije, u zemljišnim knjigama (gruntovnici) provjerite u indeksu vlasnika da li su Vaš otac ili djed (po imenu i prezimenu) upisani kao vlasnici bilo kojih nekretnina na području suda koji bi bio teritorijalno nadležan za Prugovo i Neorić. Tada dobivene čestice provjerite na katastru - da li su na taj način upisane.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija