Jump to content

Rok zakazivanja prvog ročišta???


anonimno

Preporučene objave

Koji je razuman rok u kojem sud pozva na prvo ročište nakon podnesene tužbe?

Tužbu smo podnijeli 28.03.2006 još čekamo da se zakaže prvo ročište. Radi se o tužbi protiv nasljednika koji je pozvan na ostavinsku raspravu, a zanijekao je postojanje ostalih nasljednika.

U ovom slučaju radi se o sudu u malom primorskom mjestu.

Tužba je podnesena putem lokanog odvjetnika i polako ulazimo u dilemu da li se radi o neaktivnosti našeg odvjetnika ili možda o usporavanju sa strane tuženika.

Molim da mi odgovorite kakva je sudska praksa, odnosno koji je uobičajeni rok do poziva na prvo ročište ?

Da li je taj rok zakonski propisan?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema zastare kad je tužba jednom podignuta, nema zakonskog roka za zakazivanje ročišta, a sudska praksa se razlikuje od suda do suda, od suca do suca. Naime ima onih koji odgovorno rade svoj posao, a ima i onih koje boli đon. Ima i sudaca kojima se ne da uhvatiti u koštac s kompliciranijim predmetima, pa prvo rješavaju lakše, a Vaš strpaju u ormar. Vaš odvjetnik tu ne može puno učiniti, može jedino podneskom ili razgovorom požuriti zakazivanje ročišta, ali to ne znači da će ga sudac poslušati. Ima i sudaca koji ignoriraju spis naročito kad dobiju požurnicu. Što se tiče sudske prakse, na sudu u Zagrebu, obzirom na vrijeme podnošenja tužbe, sad bi mogli otprilike očekivati prvo ročište. Uglavnom, ako ste već uzeli odvjetnika, pustite ga da radi svoj posao, a ako mu ne vjerujete, idite do pisarnice suda i tražite uvid u predmet da vidite što se događa, a ako baš hoćete, možete i osobno gnjaviti suca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija