Jump to content

Hitno-problem oporuke


anonimno

Preporučene objave

Molim vas za pomoc,dida je umro,nasljeđuju ga baka,moja mama(kćerka) i njezina sestra. Ostavio je iza sebe pravovaljanu oporuku s svjedocima sastavljenu od odvijetnika i kod odvijetnika.

U oporuci baki ostavlja novce i pokretnine,mami dosta zemljišta a njezinoj sestri kuću ali uz napomenu da isplati mojoj mami 80 000eura,valjda zbog toga jer joj nije ostavio 1/2 kuće. Baka se složila sa posljednjom voljom mog dide i teta je isto tako prihvatila nasljedstvo i isplatu mojoj mami,međutim moja mama ne želi novce već svoj dio kuće jer je vrijednost kuće velika! I sad me zanima sta mama može napravit,sta je sa njezinim nužnim dijelom? Dali se isplati sad ici na osporavanje oporuke tj. sta ona time može dobit?HVALA,za svaki odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da su vam opcije slabe. Time što je djed napisao u oporuci, vjerovatno ju nije zakinuo za nužni dio, pa ako bi tražila nužni dio, to bi ispalo i manje nego što joj je djed predvidio.

 

Druga je opcija da se ne prihvati nasljedstva po oporuci, nego predloži ostalima da se nasljedstvo podijeli u idealnim dijelovima. Ali za pregovore s njima ne preporučam inat i prkos, već okolo kole pa na mala vrata, jer obično u tim situacijama pop...ite vi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što vam je anonimni rekao, dva vlasnika kuće su osuđeni na rat prije ili kasnije.

Neka vaša majka traži veću isplatu, ali računajte s time, da je vaša majka dobila terene + 80,000 eur s kojima može sagraditi kuću iz snova, a tetka kuću. Mislim da je uvijek bolje uzeti nešto u cjelini, nego u suvlasništvo. Što ako se ne budu slagale oko boje pločica (karikiram)?

Ode djedovina na bubanj u postupku razvrgnuća suvlasništva, pa će obje dobiti možda i manje od 80 000 eur

 

to je moje skromno mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma apsolutno se slažem da se iz suvlasnistva u kojem moja mama ima samo 1/4 ne može roditi ništa pametno, ali problem je u tome da ova isplata ne odgovara vrijednosti 1/4 kuce- vrijednost je veća i moja je mama zakinuta! Pa dobro,nikome se neda pa ni nama stoljećima se vući po sudu i narušit odnose ako su šanse za dobiti više male. Hvala jos jednom svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija