Jump to content

Molim pomoc


visnjaxy

Preporučene objave

Molim da mi netko pomogne! Razveden sam majka dvoje djece, od samog razvoda pa do danasnjeg dna bivsi suprug mi radi probleme. Problemi se najvise ocituju s djecom, naime vcinu vremena kada su s tatom on je ili pod gasom ili agresivan ili nezainteresian.... U zadnje vrijeme cesto mi se djeca tuze da tata i njegova nova djevojka govore ruzne stvai o meni. Sve cesce mi dolaze isfrustrirana,potiscena ili imaju agresivne ispade. Sad starije dijete vise nezeli kontaktirat s ocem.

Molim savjet kako da djecu zastitim od takvog utjecaja. Nezelim da im i nakon razvoda otac radi traume. Ima li ikakav pravni nacin da mu se ev. skrati vrijeme provedeno s djecom? Postoji li ikakav nacin ili institucija koja bi zastitila moju djecu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskustvo moje, i mnogih forumaša je, da ne možete očekivati pomoć od institucija. Možete pokušati, možda se desi čudo, ali nemojte očekivati jer ćete se jaaako razočarati.

Kako sami napravite, tako će i biti.

Iskreno žalim zbog vaše situacije. Mnogi imaju sličnu. Tužno...

isto tako, da branite kontakte ili ih izbjegavate, otac vaše djece bi imao malo koristi od odlaska u CZSS.

Ne bi vjerojatno pomogli ni njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vasa djeca su slicne dobi kao i moja (10 i 12 godina).

 

Osim sto nemam (na srecu) takvih iskustava, ostaje cinjenica da su djeca sada vec dovoljno velika da, kao prve, same mogu uvidjeti pravu istinu i stanje stvari.

 

Mislim da cete morati jako puno razgovarati sa njima. Mislim da djeca trebaju i Vas, i svojeg oca, ali im je ocito tesko kada vide kako se njihov svijet rusi na banalnim stvarima, poput ogovaranja, izricanja neistina i lazi, ....

 

Djeca trebaju Vas, mogu samo zamisliti koliko Vam je tesko, ali upravo zato morate jako puno razgovarati sa njima. Najlosije sto biste mogli napraviti jest da govorite sada protiv njihovog oca. Malo se zamislite u njihovoj kozi, stavite se u njihovu ulogu, sjetite se kad ste bili mali kao sto su oni sada ... kako ste o nekim stvarima razmisljali.

 

Cinjenica je da ce im otac biti uvijek otac, kakav jest da jest, ali jos veci problem ce nastati ako im nitko pokusa objasniti zasto se njihov tata tako ponasa, zasto ima toliko problema ...

 

Vjerojatno ste o tome razgovarali i vjerojatno nije bas pomoglo. Ali, upravo zato, razgovarajte opet. Djeca moraju vidjeti da ih Vi razumijete, da znate kako se ONI osjecaju ... ako nista drugo, necete rijesiti probleme, ali bit ce njima lakse.

 

Institucije ... vec smo vidjeli nebrojeno puta da od njih bas i nema mnogo koristi. Ali, ako se djeca nauce nositi sa situacijom u kojoj se nalaze, rijesili ste barem pola problema. Drugu polovicu, njihovog oca, ionako ne mozete mijenjati. Nemojte ni pokusavati. Uzaludno je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija