Jump to content

Produzenje ugovora o radu, ako si na bolovanju


anonimno

Preporučene objave

Molim da mi odgovorite da li radnik kojem istječe ugovor o radu na određeno vrijeme, a momentalno je na bolovanju može/smije potpisati novi ugovor o radu na određeno vrijeme, npr. na 3 mjeseca i da li firma pri tome čini prekršaj i da li za to postoje zakonske posljedice za odgovornu osobu u poduzeću. Da li to netko kontrolira (inspektori rada)??

Hvala unaprijed :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne vidim razlog zašto netko ne bi potpisao novi ugovor o radu na određeno? da li se tu radi o drugom poslodavcu ili istom? to niste naveli. u svakom slučaju smije potpisati ugovor o radu. da je meni vidjeti nekog tko će dati posao nekome tko je na bolovanju? svašta sam čula, da da ju otkaz dok si na bolovanju, ali da daju posao ..... svašta svašta. javite se sa točnijim podacima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je vrlo OBIČNO pitanje, što se tiče rada u privatnim firmama! Detaljnije objašnjenje: radnik je vrlo teško bolestan.

Zakonski - barem je za sličnu situaciju inspektor rada imao slijedeći odgovor: kako BOLESTAN radnik, koji nije u stanju raditi uopće MOŽE potpisati ugovor o radu. Ovaj, koji mu prestaje recimo 1.12. je definitivno okončan i dokle god nije sposoban raditi ne može se ništa niti produžavati. To vrijedi čak i za ozljedu na radu. Firma je dužna radnika odjaviti na MIO i HZZO.

E, pa sad...?? Ima li netko tko doista radi kao pravnik u firmi i susreće se sa takvim situacijama i točno zna koje su sankcije (event.) za poduzeće ukoliko ipak radniku ponudi novi ugovor ili...??

Nije li tema zanimljiva?

Hvala, uz pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je netko privremeno nesposoban za rad zbog korištenja prava na bolovanje, to ne znači da ne može potpisati ugovor o radu, odnosno produženje ugovora o radu na određeno vrijeme. Inspektoru bi rada trebalo objasniti da postoji jedan postupak koji se vodi pred nadležnom komisijom MIO i koja meritorno ocijenjuje radnu sposobnost u smislu u kojem to dotičnog inspektora pripravnika interesira, pa čak i o tome donosi nekakvo rješenje.

 

Još jednom ponavljam, nema sankcija za firmu ukoliko radnik koji je na bolovanju potpiše ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija